Birlik Vakfı´ndan birlik çağrısı

8.08.2016 09:24:51

Birlik Vakfı Kayseri Şubesi yöneticileri ve kahvaltı organizasyonunda konuşan Milli Türk Talebe Birliği (MTTB) Genel Başkanı ve AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Emrah Karayel, 15 Temmuz FETÖ/PDY darbe girişiminin ardından, darbe girişiminin doğru anla


Birlik Vakfı Kayseri şubesinde düzenlenen kahvaltı organizasyonuna, Birlik Vakfı, Milli Türk Talebe Birliği Vakfı ve Genç Birliği Kayseri Şubesi yöneticileri ve üyelerinin yanı sıra, MTTB Genel Başkanı ve AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Emrah Karayel katıldı.
?ASIL AMAÇ; TÜRKİYE´DE İÇ SAVAŞ ÇIKARMAK?
Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Milletvekili Karayel, darbe girişiminde asıl amacın Türkiye´de iç savaş çıkarılması ve ülkenin Suriye´ye benzetilmesi olduğunu söyledi. Karayel, ?Onlar zannediyorlardı ki, darbe girişimini yapacaklar, başarılı olacaklar ve yönetimi devralacaklar. Ama asıl oyunun o olmadığı şu anda ayan beyan ortada. Asıl oyun Türkiye´yi Suriye´ye çevirmekti. Suriye´ye çevrilmiş iç savaş içerisindeki bir Türkiye´nin ne liderliği, ekonomisi, ne de gönül coğrafyası ile bağları kalırdır. Dolayısıyla İslam´ın son kalesini de yıkmış olarak devam edeceklerdi. Ama bu milletin birliği, Birlik Vakfı, MTTB, Genç Brilik gibi STK´ların yetiştirdiği insanlar sayesinde ve Allah´ın lütfuyla bu darbe girişimini savuşturmuş olduk.? dedi.
?MÜTTEFİKİMİZ OLDUĞUNU İDDİA
EDENLERİ TANIYORUZ?
Siyasi tarihe bakıldığında dünyada herhangi bir ülkede meydana gelen darbede Amerika başta olmak üzere Batı dünyasının parmağı olduğunu belirten Karayel, sözlerini şöyle sürdürdü:
?Siyasi tarihimize bakarak şunu söyleyebiliriz ki, dünyada Batılı emperyalistlerin ve özellikle de Amerika´nın bilgisi olmadan hiçbir darbe gerçekleşmez. Dolayısıyla resmi açıklamalar her ne derse desin fiiliyatın ve gerçeğin ne olduğunu hepimiz biliyoruz, biz buna destek sağlamadık diyenler de gerçeğin ne olduğunu biliyorlar. Haberler yavaş yavaş ortaya çıkmaya başladı ama bu o kadar büyük bir oyun ki, biz bu oyunun parçalarını belki 5 senede ancak görebileceğiz. 28 Şubat´ı, Gezi kalkışmasını, 17-25 Aralık sürecini nasıl yeni yeni anlamaya başlıyorsak, bu yapbozun parçalarını da daha sonraki süreçte anlayacağız. Bu süreç içerisinde yüzyıllardır bize müttefik olarak görünen ülkelerin tavırlarını da ülke olarak altını çizerek takip ediyoruz. Görünenler doğrultusunda müttefikimiz olarak görünen ülkelerin, gerçekten müttefikimiz olup olmadığı sorgulanmalıdır. Türkiye´nin menfaatleri karşısında duran bir müttefik olamaz. Müttefiklik kazan-kazan ilişkisi çerçevesinde ilerler. Sen kaybet hem ben kazanayım ilişkisi içinde olan ülkelerin müttefikimiz olması mümkün değil.?
?PARALELCİLER BAŞKA ÜLKELERDE DE DARBE GİRİŞİMİNDE BULUNACAK?
Söz konusu lobicilik faaliyetlerinin, özellikle Paralel çete mensuplarının okullarının bulunduğu ülkelerde daha yoğun biçimde devam ettiğini kaydeden Milletvekili Karayel, ?Biliyoruz ki, örgüt başı Pensilvanya´da olan çeteciler dünyanın her tarafında ciddi bir lobi faaliyeti sürdürmekteler. Bu süreç içerisinde diğer partilerle ortak hareket ediyoruz ve onların yapılan ziyaretleri katılması noktasında hassasiyet gösteriyoruz. Bu çalışmalar içerisinde önem verdiğimiz bir husus da paralelcilerin okullarının bulunduğu ülkeler. Çünkü bizde yapılan darbe çaçışması bundan 5-10 yıl sonra talimatın gücüne göre tüm ülkelerde gerçekleşecek. Afrika´da Orta Asya´daki Türk cumhuriyetlerinde ve diğer birçok ülkede meşru yönetimi devirmek için harekete geçecekler.? ifadelerini kullandı.