?BIRAKIN GİDİN?

21.01.2016 09:33:23

Gönüllü Kültür Kuruluşları Sözcüsü Ahmet Taş, bin 128 akademisyene çağrıda bulunarak, ?Devleti katliam yapmakla suçlayan bu kişileri şiddetle kınıyor, devletteki görevlerini bırakmaya davet ediyoruz? diye konuştu.

 

Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi 11 Ocak´ta Ankara ve İstanbul´da düzenledikleri eş zamanlı açıklamalar ile ?Bizler bu suça ortak olmuyoruz? başlıklı bir bildiriyi duyurmuştu. Metne 89 üniversitedeki bin 128 akademisyen imza atmıştı. Bu metne imza atan akademisyenlere tepki gösteren Kayseri Gönüllü Kültür Kuruluşları açıklama yaptı.

Açıklamada konuşan Gönüllü Kültür Kuruluşları Sözcüsü Ahmet Taş, PKK saldırılarında çok sayıda vatandaşın hayatını kaybettiğini söyleyerek, ?Ülkemizde Temmuz 2015´ten bugüne devam eden PKK saldırılarında kadın, çocuk, asker, polis, çok sayıda sivil vatandaşımız hayatını kaybetti. HDP´li belediyelerin desteğini arkasına alan çoğunluğu yurtdışında silahlı eğitim almış PKK militanları; Diyarbakır, Cizre, Silopi, Nusaybin, Silvan ve diğer bazı şehirlerde öz yönetim ilanı adı altında devlete karşı ayaklanma başlatarak camileri, okulları, hastaneleri, emniyet binalarını, mahalleleri yakıp yıkıp sokaklara caddelere, ambulanslar, itfaiye araçları ve güvenlik güçleri girmesin diye hendekler kazarak bölgeyi insanların terk ettiği yaşanmaz beldeler haline getirdiler? şeklinde konuştu.

Ahmet Taş, bin 128 akademisyenin PKK saldırılarını görmezden geldiğini vurgulayarak, ?Devlet vatandaşını korumak, kamu düzenini sağlayarak şehirleri işgale kalkışan PKK militanlarının direnişini kırmak için, operasyonlarını devam ettirirken akademisyen unvanlı, ülkemizin farklı üniversitelerinde görevli 1128 akademisyen PKK´nın saldırılarını görmezden gelerek saldırılan şehirler, yakıp yıkılan beldeler, onların marifetiyle olmamış da devletin saldırısı ile olmuş gibi devleti katliam yapan güç gibi gösteren bir bildiri yayımlayarak talihsiz bir harekete kalkıştılar? ifadelerini kullandı.

 

Bin 118 akademisyeni devletteki görevlerini bırakmaya davet ettiklerini belirten Taş, ?Birçoğunun okumadan imzaladığı belli olan, daha sonra büyük bir kısmının imzasını geri çektiği bu bildiri; isminin önünde öğretim üyeliği vasfı bulunan bu insanlar adına talihsiz bir açıklama, kamu vicdanında karşılığı olmayan kabul edilemez bir girişimdir. Kayseri Gönüllü Kültür Kuruluşları olarak 30 yıldan bu yana insanımızın kanını akıtan, son 6 ayda yaptığı saldırılarla çok sayıda sivil  masum insanları (asker, polis, korucu, sağlık görevlisi, sivil vatandaş) şehit edip ölümüne sebep olan; camilere, okullara, hastanelere, kamu binalarına saldırıp, mabetleri ve kutsal kitapları yakıp bombalayan; çok sayıdaki insanımızın bulundukları yerleri terk etmek zorunda bırakarak hayatı yaşanmaz ve çekilmez hale getiren, PKK silahlı örgütüne ?Silah bırak? diyemeyip, devleti katliam yapmakla suçlayan, akademik unvanlı bu kişilerin yayınladıkları bildiriyi şiddetle kınıyor, onları akl-ı selime imzalarını geri çekerek hatalarından dönmeye; değilse devletteki görevlerini bırakmaya davet ediyoruz? dedi.

(Haber Merkezi)



Anahtar Kelimeler: BIRAKIN GİDİN