BİR İMZAYLA ÇARE OLUN!

3.02.2015 10:27:56

Dünyanın değişim platformu sloganıyla yola çıkan Change.org adlı site, çaresiz insanlara çare olurken dünyanın her yerinden, her konuya imza toplanıyor. Sosyal sorumluluk içeren bu siteye sizde bir imzayla destek olun!

Sizin de değişmesini istediğiniz, memnun olmadığınız bir konu var mı? Öyleyse Change.org’u ziyaret edin. Belki de sizin memnun olmadığınız durumla ilgili kampanya başlatılmıştır. Hemen imzanızı atın.  Change.org’un Türkçe anlamı değişim demek. Bu web site, herkese çevresinde görmek istediği değişimi gerçekleştirebilmesi için olanak sağlayan ve hızla büyüyen küresel bağlamda dünyanın en büyük imza kampanyası projesi. Bu siteye girip gerçekleşmesini istediğiniz kampanyalar için adınızı, yaşadığınız yeri ve e mailinizi kullanarak imzanızı atabilirsiniz.

Eylülde Türkiye’de de açılacak

 Bu sitenin eylül ayında Türkiye şubesinin de açılacağı söylenmekte. 196 ülkede, 70 milyondan fazla kullanıcısı bulunan bu platform, sosyal, gönüllü, ücretsiz ve kâr amacı gütmeyen bir sosyal medya sitesi. Web site içerisinde çalışan belirli bir ekip de var. İsteyen her insan, siteye kayıt olmak şartıyla dilediği bir konuda imza kampanyası başlatabilir. Buna kurum veya kuruluşlar da dahil. Başlatılan birçok kampanyada başarı sağlanmış.

Her vatandaş kampanya başlatabiliyor

Bu site, hasta kızına ilaç lazım olan bir annenin sessiz çığlığına haykırış olurken, yolsuzluğa bulaşmış görevlilerden hesap sorulmasını isteyen vatandaşlara kadar herkese destek oluyor. Dünyanın her yerinden,  her vatandaş kampanya başlatabiliyor, çaresizlere ses oluyor. Şimdiye kadar binlerce kampanya, Change.org`da başarıya ulaştı ve binlercesi daha her hafta başarıya ulaşıyor.

Change.org’un başarıları arasında, 276 bin kişinin imzası ile TBMM’nin Madenlerde Güvenlik ve Sağlık Sözleşmesi`ni onaylaması, MS Hastalarının, Plazmaferez tedavisinde devlet desteği alması ve birçok kampanya bulunuyor.

Haber: Ayşenur Sarıkaya