BİLFEN EĞİTİMDE SINIR TANIMIYOR!

8.01.2016 10:25:50

Geçen yıl Kayseri´de açılan Bilfen Okulları kampüsü, hem okul ve eğitim hakkında bilgi vermek hem de NASA´ya gidip Atlas V roketinin uzaya fırlatılışına tanıklık eden öğrencilerin gözlemlerini aktarmayı sağlamak amacıyla basınla buluştu.

 

Geçen yıl Kayseri´de açılan Bilfen Okulları kampüsü, hem okul ve eğitim hakkında bilgi vermek hem de NASA´ya gidip Atlas V roketinin uzaya fırlatılışına tanıklık eden öğrencilerin gözlemlerini aktarmayı sağlamak amacıyla basınla buluştu.

Her yıl Amerika´ya öğrenci gönderip NASA´daki çalışmaları yakından izleten Bilfen Okulları bu yıl da Bilfen Kayseri Kampüsünden 5 öğrenciyi NASA´ya gönderdi. NASA´daki Atlas V roketinin uzaya fırlatılışını yakından izleyen öğrenciler deneyimlerini aktardı.

 

Atlas V roketinin fırlatılmasına tanıklık etmek için NASA Ulusal Havacılık ve Uzay Yönetimi´ne ait Kennedy Space Center´a giden yaklaşık 100 Bilfenli öğrenci arasında yerini alan Bilfen Kayseri Anadolu ve Fen Liseleri öğrencileri bu ana tanıklık etmenin heyecanını doyasıya yaşadılar. Sınıfta çok zor anlaşılan konuları araştırma yaparak öğrenme şansı yakalayan gençler dönem başından beri fizik dersinde öğrendikleri ve öğrenecekleri konularla ilintili gözlem yapma fırsatı da buldular.

 

 

NASA´ya giden Anadolu ve Fen Lisesi 9.sınıf öğrencilerinden Hafize Ceren İnce, Zeynep Ülgey,  Efe Babuşçu, Ülkü Ceren Özgen ve Ebrar Boydak burada edindikleri bilgi ve tecrübelerini hazırladıkları bir sunum eşliğinde hem arkadaşları hem de basın mensuplarıyla paylaştılar.

Uzay araçlarının nasıl üretildiği, hazırlanan araçların fırlatma rampasına nasıl yerleştirildiği ve uzay çalışmalarının tarihi süreçlerini öğrenirken simulasyonlara da katılan öğrenciler, dünden bugüne astronot kıyafet ve malzemeleriyle roket ve mekiklerin sergilendiği alanları da gezdiler. Öğle yemeklerini astronotlarla alan gençler gruplar halinde yaptıkları roketlerini de gökyüzüne fırlattılar. NASA mühendislerinin kendileri için tasarladıkları uzay görevlerini de takımlar halinde başarıyla tamamlayan öğrenciler, geleceğin mühendis adayları olduklarını bir kez daha gösterdiler.

 

Bilfen Kayseri Fen Lisesi öğrencilerinden Ceren İnce; uzay ve havacılığa bu geziye gitmeden önce de ilgi duyduğunu,  kitaplarda okuduğu, televizyonda gördüğü ortamlarda bulunmanın kendisi için inanılmaz bir tecrübe olduğunu, NASA eğitimleri sayesinde aklındaki sorulara cevaplar bulduğunu söyledi.

Atlas V roketinin fırlatılışına tanıklık ettikleri anı,  tüm hazırlık aşamalarında yaşadıkları heyecanı, uzay çalışmalarının yapıldığı bu merkezde geçirdikleri zamanı,  karşılarında kendilerini meraklı gözlerle bekleyen arkadaşlarıyla paylaşan öğrenciler,  böyle bir deneyimi yaşamış olmanın ilk günkü heyecanını halen üzerlerinde taşıyorlardı. (Haber: Ayşenur Sarıkaya)