BERKİN'İN HUKUKUNU DA KİRLETTİLER”

2.04.2015 10:12:42

Kayseri Baro Başkanlığı, Çağlayan Adliyesi'nde yaşanan olayda, Savcı Mehmet Selim Kiraz'ın öldürülmesiyle ilgili basın açıklaması düzenledi. Kayseri Baro Başkanı Fevzi Konaç, Eğer suçlu arayacaksak, uzlaşamayan ve yumrukların sözden daha etkili olduğu TB

 

   Önceki gün Çağlayan Adliyesi'nde 3 eylemcinin, Berkin Elvan soruşturmasını yöneten Savcı Mehmet Selim Kiraz'a yönelik düzenlediği operasyonu kınamak amaçlı düzenlenen basın toplantısında konuşan Baro Başkanı Fevzi Konaç, Mehmet Selim Kiraz'ın öldürülmesini şiddetle kınadıklarını belirterek, Çağlayan adliyesinde yaşanan ve tüm ülkemizi olduğu gibi, adliye camiası olarak bizleri derinden üzen savcımız Mehmet Selim Kiraz'ın öldürülmesini şiddetle kınıyoruz. İdeolojisi veya adaleti kendilerinin tesis edeceklerine dair tavırları uğruna, insan canına kıyan, teröre meyleden herkesi lanetlediğimizi belirtmek istiyoruz. Bu olay göstermiştir ki; ülkemizde çatışma dilinin bizleri getirdiği nokta artık merhametin ve vicdanın yok sayılarak, adalet dağıtılan bir adliyede savcımızın öldürülmesi ve katledilmesidir” şeklinde konuştu.

Eylemin hak arama değil, cinayet olduğunu söyleyen Fevzi Konaç, Eylem ve cinayetten sonra basına yansıyan kadarıyla, doğruluğunu tam olarak bilmemekle beraber, teröristlerin Berkin Elvan'ın ölümüne sebep olanların yargılanması ve hesap sorulması adına giriştikleri eylemde, onun hukukunu koruyoruz derken, işledikleri cinayetle Berkin Elvan'ın hukukunu da kirlettiklerini söylememiz gerekir” ifadelerinde bulundu.

Konaç, büyük bir meslek örgütünün zan altında tutulamayacağını vurgulayarak, Teröristlerin avukat kıyafetiyle Adliye'ye girmeleri rivayeti üzerinde bir soru işareti bırakacak şekilde yapılan açıklamaları kabul etmemiz mümkün değildir” dedi.

Konaç konuşmasının sonunda, 5 Nisan Avukatlar Günü nedeniyle uzun süredir hazırlanan Türk Halk Müziği Konserini bu şartlarda uygun olmayacağı kanaatiyle ileri bir tarihe ertelendiğini ifade etti.

Haber: Ayşenur Sarıkaya