?BEN BABAMI İSTİYORUM?

16.05.2016 10:50:51

Hakkâri´nin Çukurca Çığlı Üs Bölgesi´nde terör örgütü PKK´lı teröristlerle girdikleri çatışmada şehit olan Uzman Çavuş Nazmi Kapucu ve Uzman Çavuş İbrahim Akarsu´yu binler Kayseri´de son yolculuğuna uğurladı.

Kayseri dün iki şehidine ağladı.  Şehit İbrahim Akarsu Kalemkırdı Cami´nde kılınan öğlen namazına müteakiben Kartal Şehitliğine defnedilirken, şehit Nazmi Kapucu Tomarza´da kılınan ikindi namazına müteakiben Tomarza mezarlığına defnedildi.

/resimler/2016-5/16/1053176101736.jpg

?Şehitler ölmez vatan bölünmez´

Önceki gün sabah saatlerinde Hakkâri´nin Çukurca Çığlı Üs Bölgesi´nde terör örgütü PKK´lı teröristler ile girdikleri çatışmada şehit olan Uzman Çavuş İbrahim Akarsu´nun cenazesi memleketi Kayseri´de toprağa verildi. Şehidin ağabeyi Hasan taziyeleri, kabul ederken anne Türkan Akarsu ise ayakta durmakta güçlük çekti. Akarsu´nun özgeçmişinin okunmasının ardından cenaze namazı kılındı. Top arabasına alınan şehidin naşını binler ,?Şehitler ölmez vatan bölünmez´, ?Kahrolsun PKK´ sloganlarıyla uğurladı. Şehidin annesi Türkan Akarsu´nun birer yıl ara ile önce eşini, geçen yıl ise oğlu Ahmet´i kaybettiği öğrenildi. Türkan Akarsu ayakta durmakta güçlük çekerken sık sık fenalaştı.  Anneyi asker ve vatandaşlar teselli etmeye çalıştı.

/resimler/2016-5/16/1054418759719.jpg

?Tomarza´da defnedildi?

Aynı çatışmada şehit olan Uzman Çavuş Nazmi Kapucu için memleketi Kayseri´nin Tomarza ilçesinde tören düzenlendi. İkindi namazını müteakip Tomarza meydanında kılınan cenaze namazına, Kayseri Valisi Orhan Düzgün, Garnizon Komutanı Tümgeneral İsmail Yalçın, belediye başkanları, milletvekilleri, kurum kuruluş temsilcileri, polis ve askeri erkân, şehidin ailesi, yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

/resimler/2016-5/16/1055517198545.jpg

?Ben babamı istiyorum?

Şehit Kapucu´nun cenazesi kılınan cenaze namazının ardından Tomarza Mezarlığı´na defnedildi. Yapılan tören sırasında Kapucu´nun büyük kızı Kübra Nur (9) dedesine sarılarak, ?Dede ben babamı istiyorum? diye uzun süre gözyaşı döktü. Bu anlarda askeri erkân, görevli polis memurları ve vatandaşlar gözyaşlarına hâkim olamadı. Kübra Nur´u Kayseri Valisi Orhan Düzgün ve Garnizon Komutanı Tümgeneral İsmail Yalçın teselli etmeye çalıştı. Şehidin 3 yaşındaki kızı Zehra Nur ise olan biteni anlamaya çalışırken yakınlarının kucağında olan bitenden habersiz etrafı izledi. Şehidin babası Muzamettin ve annesi Naime güçlük ile ayakta durmaya çalışırken sık sık fenalık geçirdi.

Defin işleminin ardından şehit için saygı atışı yapıldı. Vali Orhan Düzgün Türk bayrağını şehidin eşi Tuğba Kapucu´ya teslim etti. Baba Muzamettin Kapucu taziyeleri kabul ederken, şehidin kızı Kübra Nur babasının fotoğrafına sarılarak ağladı.

Haber: Berna Utaş

 

 

 



Anahtar Kelimeler: BABAMI İSTİYORUM