`BELİRSİZ ALACAK DAVASI` SEMİNERİ DÜZENLENDİ

16.03.2015 10:15:29

Kayseri Barosu ile Türk Hukuk Enstitüsü tarafından hukuk öğrencilerine ve avukatlara yönelik `Belirsiz alacak davası` semineri düzenlendi.



Kayseri Barosu Konferans Salonu`nda düzenlenen seminere, konuşmacı olarak Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Süha Tanrıver katıldı. Seminerde konuşan Kayseri Baro Başkan Yardımcısı Sedat Karabulut, Kayseri Barosu ile Türk Hukuk Enstitüsünün birlikte düzenlemiş olduğu belirsiz alacak davaları hususunda kanunlar değiştikçe yeni yeni hususlar ortaya çıkıyor ve bu hususlar halledilemez, cevap alınamaz hale geldi. Yargıtay daireleri dahi farklı görüşleri paylaşıyorlar. Daha sonraki aşamalarda bir dava açarken inşallah aklımızda davayı nasıl açacağız diye soru işareti kalmaz” dedi.
Seminer hakkında bilgiler veren Prof. Dr. Süha Tanrıver ise, "Yargıtayın bu konudaki tutumu belirsiz alacak davası konusunun uygulanması ve işlerlik kazanması gereken bir kurum olan belirsiz alacak davası kurulunun yaygın şekilde uygulanması sonucunu doğurmuştur. Özellikle işçi alacakları bakımından tüm davaların belirsiz alacak davası şeklinde açılması yönünde bir temayül de verilmiştir. Bu belirsiz alacak davasıyla ilgili çocuk muhakemeleri kanunu, hukuk muhakemeleri kanunun 107.maddesinin uygulanma şartları konusunda Yargıtayın kendi daireleri arasında bile ciddi görüş ayrılıkları ortaya çıkmıştır. Yargıtayın en büyük fonksiyonu ülke genelinde aynı ya da birbirine benzer konularda hukuk uygulamasında birliği sağlamaktır” şeklinde konuştu.