BEL VE BOYUN AĞRISINA DİKKAT!

16.11.2016 10:17:56

Kayseri Özel Melikgazi Hastanesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Bölümü doktorlarından Uzm.Dr. Yasemin Tacettin Şigan, Bel ve boyun ağrılarının oldukça yaygın bir sağlık problemi olduğunu ifade ederek, Baş ağrısından sonra en sık görülen rahatsızlık arasın

Günümüzde insanların en çok bel ve boyun ağrıları nedeniyle hastaneye müracaat ettiklerini söyleyen Kayseri Özel Melikgazi Hastanesinden Uzm.Dr. Yasemin Tacettin Şigan, Bel ve boyun ağrılarının günlük yaşamda çok sık karşılaşılan sorunlarından olduğuna dikkat çekerek, özellikle bilgisayar kullanımının iş hayatının vazgeçilmez bir parçası olması sonrası boyun ağrıları ile daha sık karşılaşıldığını belirtiyor.
Masa başı yoğun bilgisayar kullanımı gerektiren ofis işlerini yapan kişiler, öğretmenler, şoförler ve bedensel olarak yoğun iş yapanların dikkatli olması konusunda uyarıda bulunan Uzm.Dr. Yasemin Tacettin Şigan, "Günlük hayatta farkında olmadan, birçok yanlış hareket yapılıyor ve bu da bel ile boyun fıtığı oluşumuna zemin hazırlıyor. Bel ve boyun ağrısı çekiyorsanız, bu ağrılarınız iyileşmiyor ve sürekli tekrar ediyorsa mutlaka bir fizik tedavi uzman doktoruna gidip muayene olunması gerekmektedir. Yapılacak iyi bir muayene ve erken teşhis sonrası uygulanacak doğru tedaviyle oluşabilecek zararlara karşı erken önlem alınabilir. Belden bacağa yayılan ağrınız veya uyuşmanız varsa bel fıtığı, boyundan kola, ele vuran ağrınız veya uyuşmanız mevcutsa boyun fıtığı olabilirsiniz. Cerrahi tedavi gerektiren bir durum söz konusu değilse hastalığın durumuna göre fizik tedavi ve diğer yöntemlerle bu şikâyetlerinizden kurtulabilirsiniz. Ama öncelikle mutlaka uzman bir doktora muayene olunmalı? diye konuştu.



Anahtar Kelimeler: BOYUN AĞRISINA DİKKAT