BEBEK KATİLLERİ İLE BİR ARAYA GELMEYİZ!

19.06.2015 10:45:50

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Milletvekilleri mazbatalarını aldı.

 

 

 

7 Haziran´da yapılan 25. dönem Milletvekilliği Genel Seçimlerinin ardından MHP´den Milletvekili seçilen Yusuf Halaçoğlu, Ali Kilci ve Süleyman Korkmaz mazbatalarını aldı.

Milletvekillerinin mazbata alım törenine çok sayıda partili katıldı. 

Mazbatalarını aldıktan sonra kısa bir açıklama yapan Yusuf Halaçoğlu, ?Biz terör örgütü uzantısı bir siyasi partiyle asla ve asla birlikte olamayız. Dışarıdan veya içeriden desteğini de kabul edemeyiz.? dedi.

Biz seçim sonrasında birtakım olmazsa olmazları ileri sürdük ve bundan vazgeçmemiz asla mümkün değil şeklinde konuşan Halaçoğlu açıklamasını şu şekilde sürdürdü: ?Adalet ve Kalkınma Partisi eğer hükümeti kurmakla görevlendirilirse bizimle görüşmek için herhalde başvuracaklar. Bu başvuru sonrasında bunları değerlendireceğiz ve söylediğimiz şeyler aslında Milliyetçi Hareket Partisi ile ilgili şeyler değil ülkeyle ilgili şeyler. Birincisi yolsuzlukla mücadeleden bahsediyoruz ki AK Parti´nin normalde yolsuzlukla mücadele etmesi gerekir. İkinci olarak bu çözüm süreci Türkiye´nin çözülme süreci haline gelmiştir ve nitekim bundan sanıyorum ki bu seçimler dolayısıyla AKP de tedirgin olmuştur. Çünkü Diyarbakır´da düşünecek olursanız 1´ini AKP, 10´nunu HDP çıkartmıştır ve orada baskı ile oy kullandırıldığını herkes biliyor ve hatta toplu oy kullananlar medyaya da intikal etmiştir. Dolayısıyla bizim ikinci isteğimiz budur. Çünkü ülkenin birlik ve bütünlüğünü bozacak herhangi bir işin içinde Milliyetçi Hareket Partisi yer alamaz. Üçüncü olarak hukuk devleti niteliğini taşıyan bir sistem istiyoruz. Yine Cumhurbaşkanının anayasanın kendisine çizdiği hudutlar içerisinde kalması talebimiz vardır. Bunlardan taviz vermeyiz. Bu ilkler içerisinde eğer Adalet ve Kalkınma Partisi bizimle koalisyon kurmak isterse tabi ondan sonra bu konuyu görüşürüz. Biz terör örgütü uzantısı bir siyasi partiyle asla ve asla birlikte olamayız. Dışarıdan veya içeriden desteğini de kabul edemeyiz. Çünkü bu meşrulaştırmak anlamında gelir. Bebek katilleriyle bir araya gelen Milliyetçi Hareket Partisi düşünülemez. Dolayısıyla koalisyonu bu çerçeve içerisinde değerlendirmek daha doğru oluyor.?

 

Hasan Ali Kilci ise, ?Biz bu şehrin hikâyesini gayet iyi biliyoruz. Bizi hiçbir şekilde durduramazlar, halkımızın bize verdiği bu yetkiyi çok fazla çalışarak verdiğimiz sözleri yerine getireceğiz. Seçim beyannamemiz üzerinde iyi çalışarak ve iyi kullanarak iktidar ortağı olacağımızı umuyorum. Onları da yerine getireceğiz biz sadece Kayseri´nin değil Türkiye´nin de problemlerini iyi biliyoruz. Bu bilgi birikimi bizde var milletimizin umudu olacağız? dedi.

Haber: Berna Utaş Utangan

 



Anahtar Kelimeler: