BAYRAM BÖYLE GEÇTİ

16.09.2016 09:40:27

Kayseri Kurban Bayramı nedeniyle belediyeler, siyasi partiler bayramlaşma merasimi düzenledi.


n BAKAN ÖZHASEKİ, VATANDAŞLA BAYRAMLAŞTI
Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, memleketi Kayseri´de vatandaşlarla bayramlaştı.
Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, bayram namazını Hunat Cami´nde kıldı. İl Müftüsü Doç. Dr. Şahin Güven´in kıldırdığı namazın ardından Özhaseki, il protokolü ile birlikte vatandaşlarla bayramlaştı. Burada açıklamalarda bulunan Bakan Özhaseki, ?Kurban bayramı namazını cemaat ile ifa ettik. Tüm Kayserili hemşehrilerimizin, ülkemizde yaşayan bütün insanların ve İslam aleminin kurban bayramını tebrik ediyorum. Cenab-ı Allah´tan nice bayramlara eriştirmesini temenni ediyorum. Huzurumuzla, ağız tadımızla, yurdumuzda, yuvamızda, barışın, huzurun olduğu bir ortamda Kurban Bayramı´nı ifa etmeyi Allah´tan niyaz ediyorum. Bu bayramın kendine has birtakım anlamları var. Belki en önemlisi teslim olmak. Sonra bir yardımlaşma bayramı bugün. Eğer Allah için kurban kesiyorsak bunun etinden veya ortaya çıkabilecek herhangi bir değerinden yoksullara, muhtaçlara, kimsesizlere vererek onların istifade etmesini sağlamak. Bu arada içinde bulunduğumuz dünyada özellikle İslam dünyasında kanlar aktığı, insanların yuvalarını terk ettiği bilmedikleri ülkelere hicret edip orada sadece yaşamlarını sürdürmek için gayret ettikleri bir ortamda olduğumuz da bir gerçek. Bu anlamda şehrimize de yaklaşık 60 bin civarında Suriyeli kardeşimiz gelmiş. Allah´tan bir kere dua edelim bizlere böyle bir acıyı yaşatmasın. Çünkü bizim gidecek başka bir ülkemiz yok. Eğer başımıza bir sıkıntı gelirse sığınacağımız bir yer de yok. Şunu da biliyoruz ki bu Anadolu coğrafyası birçok mazlumun da sığınma coğrafyası. Daralan, bunalan kim varsa hep Anadolu´ya gelmiş. Son yıllarda da ülkelerinde sığınamayan, zalimlerin zulmünden kaçan ne kadar mazlum varsa yine bu coğrafyaya gelmiş. Sadece Suriyeliler aklımıza gelmesin. Doğu Türkistan´dan, Kerkük´ten gelenler de var. Allah´a hamd olsun ki ülkemizin her bir köşesinde bu mazlum insanlara sahip çıkanlar var. ufak tefek belki örf ve adet uyuşmazlığından veya gözümüze gelebilecek nahoş işlerden dolayı abartıp da bu mazlumların hakkını yemeyelim. Cenab-ı Hakk´ın emri veren el her zaman diğerinden daha üstündür. Bakın 15 Temmuz gecesi Cenab´ı Allah insanların gözünden korkuyu sildi tankların, tüfeklerin üzerine cesaretle gittiyse Allah´ın bir lütfu var burada. Eğer bizi birçok beladan Cenab-ı Hak bu ülkeyi koruyorsa burada bir bereket vardır. Onların manevi olduğunu hep bilelim? diye konuştu.
CHP´DE BAYRAMLAŞMA
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kayseri İl Başkanlığı tarafından bayramlaşma programı düzenlendi.
CHP Kayseri İl Başkanlığı´nda Kurban Bayramı dolayısıyla bayramlaşma programı düzenlendi. Parti binası önünde partililerle bayramlaşan CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık ve CHP İl Başkanı Feyzullah Keskin, partililer ile sohbet etti. Burada bir açıklama yapan Keskin, ?Bayramlar manevi değeri yüksek olan çok özel günlerdir. Bayram demek barış, sevgi ve hoşgörü demektir. Maalesef son dönemlerde yaşadığımız coğrafyada bayramları bayram tadında yaşamamaya başladık. Buruk bayramlar geçirmeye başladık. İslam coğrafyasında olmak üzere İslam dinindeki özellikle bayramın manevi değerlerinin dışında hoş olmayan bir sürü tatsızlıkları çıkıyor? dedi.
Terörün bayram dinlemediğini kaydeden Keskin, konuşmasını şöyle tamamladı:
?Terör bayram dinlemiyor. Terör kadın, kız, erkek demeden insanların özel günlerinde dahi kan dökmeye devam ediyor. Bu kadar olumsuzluğun olduğu dönemlerde bayramlarımızı buruk kutluyoruz. İnşallah ülkemizde ve bütün dünyada barışın konuşulduğu, sevgi ve hoşgörünün hakim olduğu anlar hep bayram tadında olur diye düşünüyoruz.?
KURBAN BAYRAMINIZ
KUTLU OLSUN!
Bayramlar bir çok güzelliği beraberinde getirir.
Bayram Namazını Hunat camisinde Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki,önceki Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Tamer,Vali Süleyman Kamçı,Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, AK Parti İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden ve diğer şehir protokolü ile birlikte eda eden Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, bayramların insan yaşamında ayrı bir yeri olduğunu ve bayram öncesi tatlı telaşı ve yorgunluğun bayram sabahı bir mutluluğa dönüştüğünü hatırlatarak ? Bayramların yaşantımızda ayrı bir yeri vardır. Çünkü birçok güzelliği beraberinde getirir. Bayramların özünde sevgi ve saygı, birlik ve beraberlik ile mutluluk ve barış vardır? dedi.
Bayramlarda insanların birbirlerini ziyareti devam ettiği süreci toplumda değer yargıların korunduğunu, yerleşik toplum düzeninin çocuklara aktarılarak gelecek kuşakların birlik ve beraberlik duyguları pekiştirildiğini, belirten Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç, bayramların özüne uygun olarak yaşanması gerektiğini aksi halde bayramların birer tatil günleri olarak görüleceğini, bununda çok yanlış olacağını kaydetti.
Bayramların özünde hatırlanmak, hatırlamak ve hatırlatılmak olduğunu belirten Başkanı Memduh Büyükkılıç, yayınlamış olduğu bayram mesajında şunları söyledi.
?Öncelikli bu huzurlu bayramları yaşamamıza imkan sağlayan şehitlerimize minnettarlığımızı sunmak istiyorum. Şehit aileleri başta olmak üzere gazilerimizin, Kayserili hemşerilerimizin, Türk Milletinin ve İslam Âleminin Kurban Bayramlarını tebrik ediyorum ?
DEVELİ´DE RESMİ BAYRAMLAŞMA
CUMHURİYET MEYDANINDA YAPILDI
Develi´de Kurban Bayramı resmi bayramlaşma Develi Kaymakamlığı ve Develi Belediye Başkanlığı işbirliği ile organize edilen program İlçe Protokolünün yanı sıra Meclis üyeleri, Siyasi Parti Temsilcileri, İlçe STK Temsilcileri, Daire Müdürleri, Belediye Müdürleri ve Develi Halkının katılımıyla gerçekleştirildi.
Bayramlaşma programı Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar´ın konuşmasıyla başladı. Başkan Cabbar konuşmasında ?Mübarek Kurban Bayramına kavuşmamız ve bayramın sükûnet ve huzurlu bir ortamda geçmesinden dolayı Rabbime hamd ediyorum. Yerli ve yabancı düşmanlarımızın görmek istemediği bu tablonun, bu kardeşliğimizin yurdumuzun diğer yerlerinde de tesis edilmesi niyazında bulunuyor, bütün hemşerilerimizin bayramını tebrik ediyorum? diyerek 15 Temmuz´da kalkışılan hain darbe teşebbüsünde şehit olanlara Allah´tan rahmet, gazilere ise acil şifalar diledi. Develi Kaymakamı Murat Duru ise ?Huzur kenti olan Develimizde siz kardeşlerimle huzurlu bir şekilde bayramımı yaşıyor olmaktan dolayı çok mutluyum. İnşallah bu gösterdiğimiz kardeşlik yurdumuzun diğer yerlerine de örnek olur da huzur ve refah içerisinde yaşayabiliriz? mesajını verdi.
Programın ikinci kısmında ise protokol üyeleri İlçe Emniyet Müdürlüğünü, Develi Devlet Hastanesini ve İlçe Jandarma Komutanlığını ziyaret etti.
HACILAR´DA KURBAN BAYRAMI
COŞKUYLA KUTLANDI
Hacılar İlçesi´nde Arefe günü gerçekleştirilen bayramlaşma programı yoğun katılımla gerçekleştirildi.
Hacılar Belediyesi Aile Çay Bahçesinde düzenlenen bayramlaşma programına Enerji ve Tabii Kaynaklar Eski Bakanı Ak Parti Kayseri Milletvekili Taner Yıldız, Hacılar İlçe Jandarma Komutanı Suat Haksever, Hacılar Belediye Başkanı Doğan Ekici, Kayseri Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Nursaçan, Kayseri Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Boydak, Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Ahmet Övüç, Esnaf ve Sanatkarlar Kefalet Kooperatifi Başkanı Mustafa Alan, AK Parti İlçe Başkanı Hüdai Barut, Belediye Meclis üyeleri, işadamları ve vatandaşlar katıldı.
Hacılar Belediye Başkanı Doğan Ekici yaptığı konuşmada ?Bayramlar Hacılar İlçemizde yoğun bir katılımla gerçekleşiyor. Rabbim bu birliğimizi, dirliğimizi ve düzenimizi bozmasın. 15 Temmuz gecesi Fetö terör örgütü tarafından bir darbe girişimi oldu. Bu darbe girişimi başta Başkomutanımız Recep Tayyip Erdoğan ve aziz milletimizin iradeli duruşu ile önlenmiş oldu. Rabbim bu tür girişimleri bir daha bizlere yaşatmasın? dedi.
Daha sonra söz alan Akparti Kayseri Milletvekili Taner Yıldız ise, Hacılar ilçesinde her yıl düzenlenen bayramlaşma programlarına istisnasız severek katıldığını söyledi. Milletvekili Yıldız ?Değerli hemşerilerim. Biz iki bayram arasında şuan geldiğimiz noktada çok farklı bir yerdeyiz. Türkiye ummadık bir noktadan bir kırılma noktasından döndü. Pkk Terör örgütü darbe girişiminden sonra saldırılarını artırdı. Buda FETÖ ile PKK´nın işbirliği içerisinde olduklarını gösteriyor. Bu ihanet hiçbir şekilde affedilemez. Türkiye geleceğinden ümitli olsun. Türkiye bu güzel insanlarımızla birlikte, sizlerle birlikte daha ileri adımlar atacaktır. Mutlu, müreffeh ve kaygılarından arındırılmış bir Türkiye´yi burada bulunan gençlerimize ve çocuklarımıza armağan etmiş olacağız.? şeklinde konuştu.
Bayramlaşma töreni emekli Vaiz Veli Alparslan Hoca´nın duasının ardından protokolün vatandaşlarla bayramlaşması ile son buldu.



Anahtar Kelimeler: BAYRAM BÖYLE GEÇTİ