?BAYIRBUCAK MEVKİİ RUS SAVAŞ UÇAKLARI İLE BOMBALANIYOR

27.11.2015 10:15:24

Kayseri İnsani Yardım Derneği (İHH) tarafından yapılan basın açıklamasında konuşan Kayseri Genç İHH Başkanı Murat Çakır, ?Suriye´deki Türkmenlerin bulunduğu Bayırbucak mevkii Rus savaş uçakları ile bombalanıyor. Hiçbir terör unsurunun bulunmadığı bu bölge


Cumhuriyet Meydanında yapılan basın açıklamasında konuşan Kayseri Genç İHH Başkanı Murat Çakır, ?Müslüman Müslüman´ın kardeşidir, onu terk ve ihmal etmez ama hakkını helal et Türkmen Dağ´ı, hakkını helal et Filistin, Suriye, Mısır, hakkını helal et Arakan, Patani, Doğu Türkistan, hakkınızı helal edin İslam dünyası. Fransa´ya, Almanya´ya, Amerika´ya gösterdiğimiz hassasiyeti sizlere gösteremedik. Onları günlerce konuştuk, dertleri ile dertlendik ama sizi hep yalnız bıraktık. Bizler şimdilik kafamızı kuma gömdük ama mazlum coğrafyaların başına tebelleş olmuş, bu barbar zihniyetin Afganistan´ımızda, Irak´ımızda, Çeçenistan´ımızda, Bosna´mızda, Libya´mızda, Mısır´ımızda, Filistin´imizde ve daha birçok yerde neler yaptığını gayet iyi biliyoruz? diye konuştu.
Çakır ayrıca, ?Suriye´deki Türkmenlerin bulunduğu Bayırbucak mevkii Rus savaş uçakları ile bombalanıyor. Hiçbir terör unsurunun bulunmadığı bu bölgeyi kendi menfaatleri doğrultusunda yeniden haritalandırmak istenmelerinin bir sonucudur. O bölgedeki Müslüman, Türk, Kürt, Arap halkları bizim kardeşimizdir. Mazlumunu dini, dili ve ırkına bakılmaz düsturuyla hareket etmek zorundayız. Bizler ne zaman Kur´an-ı Kerimi okuyup gerçek manada anlarsak işte o zaman ümmet olup birleşiriz. O zaman sizlere yardıma koşarız? şeklinde konuştu.