?Bayırbucak için ayağa kalk?

25.11.2015 10:29:09

Genç Memur-Sen Kayseri Şubesi, Bayırbucak Türkmenlerine yapılan saldırılara tepki göstermek için Cumhuriyet Meydanı´nda basın açıklaması düzenledi.

 

   Açıklamada konuşan Genç Memur-Sen Kayseri İl Başkanı Mücahit Yıldız insanlığa seslenerek, ?Ey İnsanlık ayağa kalkalım, dünyayı ve insanlığı terörden, vahşetten ve sömürüden kurtaralım? dedi.

   Mücahit Yıldız, mağdurlara ve mazlumlara sahip çıkılmasının gerektiğine değinerek, ?Bugün mazluma sahip çıkma günü. Bugün Esed´e, Putin´e, DAEŞ´e, İran´a ve zulme ortak olan bütün zalimlere, canilere ve vahşilere karşı olduğumuzu haykırma günü. Genç Memur-Sen olarak insani, vicdani ve tarihimizden beslenen sorumluluğumuzu yerine getirmek içir bugün buradayız. İnsanlığını kaybetmemiş vicdan sahibi herkesin bizimle birlikte olduğunu, mağdurlara ve mazlumlara sahip çıkmanın yürek yangınını taşıdığına inanıyoruz? şeklinde konuştu.

  ?Biz olursak Esed gider, vahşet biter?

 Bayırbucak Türkmenlerine yapılan zulme sessiz kalmayacaklarını belirten Yıldız, ?Zalim Rusya´yı Katil Esed´i Bayırbucak Türkmenlerini yok etmeye yönelen saldırıları ve katliamlarından dolayı esefle kınıyor, lanetliyoruz. Genç Memur-Sen olarak, Bayırbucak Türkmenlerine asimilasyon ve sürgün politikalarıyla zulmedilmesine sessiz kalmayacağız, izin vermeyeceğiz. Uluslararası toplumu Putin, Esed, DAEŞ, İsrail ve İran ortak yapımı zulüm sahnesini yıkmaya ve vahşet senaryosunu yırtmaya davet ediyoruz. Ben, sen, o değil biz olursak Esed gider, vahşet biter. Şii, Sünni, Süryani, Nasrani, Alevi diye kamplara ayrılmaz, insanlık noktasında buluşursak; Ortadoğu´da insanlar petrolden daha değerli hale gelir.  Sömürü biter, emperyalist şebeke bölgeyi terk eder? ifadelerini kullandı.

   ?Dünya bu zulme sessiz kalmamalı?

   ?Ey İnsanlık ayağa kalkalım, dünyayı ve insanlığı terörden, vahşetten ve sömürüden kurtaralım? diyen Yıldız, sözlerini şu şekilde sürdürdü: ?Paris´te öldürülen insanlar için ağlaman, bizi umutlandırmıştı. Umudumuza katran dökme, Bayırbucak için de ayağa kalk. Başta Türkiye olmak üzere tüm dünya milletlerini, devletlerini, BM´i,  İslam İşbirliği Teşkilatını, Avrupa Birliği´ni ve Arap Birliğini akan kanı durdurmak için birlik olmaya, sergileyecekleri kararlı tutumla zulme engel olmaya davet ediyoruz. Dünya artık Suriye halkına, Bayırbucak Türkmenlerine yapılan zulme sessiz kalmamalı, seyirci olmamalıdır.?

Haber: Ayşenur Sarıkaya



Anahtar Kelimeler: Bayırbucak için ayağa kalk