?Bayır Bucak Düştü?

2.01.2016 10:25:32

Kayseri Alperen Ocakları, Bayır Bucak bölgesinde yaşayan Türkmenlere su yardımı götürdü. Bölgede yaptıkları incelemeler sonrası basın açıklaması yapan Alperen Ocakları Kayseri İl Başkanı Mahmut Cömert, Bayır Bucak´ın düştüğü söyledi.

 

 

Kayseri´de topladıkları yardımları Türkmenlere teslim eden Alperenler, sınırın sıfır notasına giderek bölge halkından bilgiler aldı. Yayladağı Sınır Kapısı´nda basın açıklaması yapan Alperen Ocakları Kayseri İl Başkanı Mahmut Cömert: ? Yayladağı´ndayız, Türkmen kardeşlerimizle birlikteyiz. Kardeşlerimizin bizden talep ettikleri yardımları kendilerine teslim ettik? dedi.

Günden güne Türkmenlerin umutlarının tükendiğini kaydeden Cömert:? Burada konuştuğumuz insanlar umutsuz olduklarını söylediler. Türkmen kardeşlerimizin dillerinde Esat var, Rusya var, İran var ama bir tane umutlu cümle yok. Türkiye, Bayır Bucak Türkmenlerinin tek umudu. Fakat bugüne kadar ülkemiz zulüm altındaki bu Türkmen kardeşlerimiz için bir politika geliştirmiş değil. Zalimlerin zulmüne maruz kalan kardeşlerimizin yardım çağrılarına gerektiği manada cevap verememiştir? şeklinde konuştu.

Açıklamasının sonunda Türkiye´nin Selçuklu emaneti olan Türkmenlere askeri destek vermesi gerektiğini vurgulayan Cömert: ?Türkmen kardeşlerimiz burada karınlarını doyurmaya değil vatanlarını, topraklarını kurtarmaya çalışıyorlar. Bunun içinde Türkiye´nin biran önce Türkmenlere askeri destek vermesi gerekiyor? dedi.

Alperenler programın sonunda Suriye Türkmen Meclisi idari binasında yetkililerle bir araya gelerek, Bayır Bucak bölgesi için yapacakları projeleri değerlendirdiler. Aynı zamanda Bayır Bucak bölgesinde Esed ve Ruslara karşı mücadele sırasında yaralanan Türkmen askerleri, ardından ise savaş sırasında ailelerini kaybetmiş çocukların rehabilite edildiği yetimhaneyi ziyaret ettiler.

 



Anahtar Kelimeler: Bayır Bucak Düştü