BAŞYAZICIOĞLU İSTİKRARDA KARARLI

13.11.2014 10:14:50

Türkiye Kalite Derneği (KalDer ) üyesi olan Başyazıcıoğlu Tekstil A.Ş. (Bamen), Avrupa Kalite Yönetim Vakfı'ndan Kararlılık Belgesi almaya hak kazandı.

Bamen; 2014 yılı başından beri yönetim modeli olarak Avrupa Kalite Yönetim Vakfı EFQM’un geliştirdiği yönetim sistemi olan EFQM Mükemmellik Modeli’ni uygulama kararı almış ve KalDer’le birlikte çalışmalarını yürütüyordu.  Çalışmalarını taçlandırma kararı alan Bamen yönetimi KalDer’e Kararlılık Belgesi için başvuruda bulundu.

 

Belge başvurusu kapsamında Bamen, KalDer’den Stratejik Planlama, Süreç Tasarımı ve İK Süreçlerinin yapılandırılması olmak üzere çalıştığı 3 projenin değerlendirilmesini istedi. İlgili prosedürlerin tamamlanmasının ardından KalDer Ödül Sekreteri Berçin Gün, Bamen’i ziyaret ederek ilgili projeleri yerinde değerlendirdi. Değerlendirme sonunda Bamen’in Avrupa Kalite Yönetim Vakfı’ndan Kararlılık Belgesi almaya hak kazandığı bildirildi.

 

Berçin Gün, “EFQM Mükemmellik Modeli’ni uygulayan kurumları değerlendirmede kullandığımız ölçekleme sistemi olan Radar’a göre bin üzerinden 200 puan alan kurumlar bu belgeyi almaya hak kazanmaktadır.” dedi. Gün, “Mükemmellik aşamalarının ilerleyen safhalarında kurumlar 300-500 arası puan alırlarsa Yetkinlik Belgesi almaya hak kazanır ve daha yüksek puanlarda ise Türkiye Mükemmellik Ödülü adayı olabilirler” diye konuştu.

 

Aynı zamanda KAYSO YK Üyesi ve KalDer Kayseri Temsilciliği İstişare Kurulu Başkan Vekili olan Bamen Genel Müdürü Murat Başyazıcıoğlu, çalışmalarının karşılığını 19 Kasım’da İstanbul Kongre Merkezi’nde Kararlılık Belgesi taktimi ile alacak olmalarının kendilerini mutlu ettiğini belirtti. Başyazıcıoğlu, “Bu modelle mükemmel bir kurum olmadığını; mükemmele yolculuğun var olduğunu öğrendik ve içselleştirdik. Kararlılık Belgesinin ise bu yolculuğun ancak başlangıcı olduğunun farkındayız” dedi.  Bu yolculuğu çok kararlı şekilde sürdürme niyetinde olduklarını belirten Başyazıcıoğlu, “Amacımız sadece müşteri odaklı olmanın ötesinde tüm paydaşlarımızın beklentilerini dengeli şekilde karşılayarak sektöründe dünyaca tanınan bir marka olmak” şeklinde konuştu.

(Haber Merkezi)