BAŞKANI EKİCİ`YE ZİYARET

12.12.2014 10:14:40

Yeşilay Cemiyeti Kayseri Şube Başkanı Mehmet Adıgüzel, Hacılar Belediye Başkanı Doğan Ekici`yi makamında ziyaret etti.

Yeşilay Cemiyeti Kayseri Şube Başkanı Mehmet Adıgüzel, Hacılar Belediye Başkanı Doğan Ekici`yi makamında ziyaret etti.
Hacılar Belediye Başkanı Doğan Ekici`ye yapılan ziyarete, Yeşilay Cemiyeti Kayseri Şube Başkanı Mehmet Adıgüzel, Yeşilay Cemiyeti Kayseri Şube Başkan Yardımcısı Mehmet Osman Başoğlu, Yeşilay Cemiyeti Kayseri ŞUbe Sekreteri Osman Özenç katıldı. Ziyarette konuşan Yeşilay Cemiyeti Kayseri Şube Başkanı Mehmet Adıgüzel, "Başkanım bugün size hayırlı olsun ziyaretinde bulunmak için geldik. Yaptıklarımız ve yapacağımız projeler hakkında size de bilgi verelim istedik. Sizin de Yeşilay adına bizlere vereceğiniz destekten eminiz. Yeşilay Kayseri Şubesi olarak 2 senedir Kayseri’de hizmet ediyoruz. Biz Yeşilay olarak sigara, alkol, İnternet bağımlılığına savaş açmış durumdayız. 94 yıldır Türkiye’de hizmet veren bir derneğiz. Sizin de doktor olmanız nedeniyle bu konulara önem verdiğinizi biliyoruz. Bu konuda sizlerle beraber çalışmak istiyoruz" diye konuştu.
Hacılar Belediye Başkanı Doğan Ekici ise, "Hacılar ilçemizde sigara denetimi ekibine bir zabıta ile katılıyoruz. Denetim sırasında sigara kurallarına aykırı durum tespit edilirse tutanak tutup Kaymakamlığa gönderiyoruz. Biz göreve seçileli 8 ay oldu. Şimdiye kadar 1 kez ihbar alındı. İlçede sigara yasağını ihlal eden herhangi bir kurumsal alanımız yok. Kurallara uyuluyor" diye konuştu.
Ekici ayrıca, "Biliyorsunuz 8-10 milyar dolarımız bu sigaraya gidiyor. Ekonomimizde büyük bir kayıp. Bende bir sağlıkçı olarak iyi bir Yeşilaycıyım. Tabi araştırmalarda 15 yaş üstü erkeklerin yüzde 62’si sigara içiyor. Kadınların yüzde 25’i sigara içiyor. Türkiye’de sigara içme oranı çok yüksek. İnşallah bunu sizlerle el birliği yaparak en aza indirme yoluna gidelim" ifadelerini kullandı.