BAŞKAN`DAN TARİHİ GÜN MESAJI

8.08.2014 11:26:24

Irak Türkmenlerine yardım malzemelerinin gönderilişi sırasında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`ın Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi yapacağı Kayseri mitingine ilişkin de açıklamalar yapıldı.

Bugün tarihi bir gün olacağına inandığını belirten Başkan Mehmet Özhaseki, "İnanıyorum ki Sayın Başbakanımızı Kayserili hemşehrilerimiz bağrına basacaktır. Gerektiği gibi ağırlayacaktır. Miting alanını dolduracaklardır. Sonra da Pazar günü Kayseri`den çok yüksek bir oy oranı çıkacağını tahmin ediyorum. Tarihi bir gün yaşıyoruz, çünkü ilk defa vatandaş olarak bir cumhurbaşkanını seçiyoruz. Hatırlayın mecliste cumhurbaşkanlığı seçimi yaklaştığında ayak oyunlarına girilir, milletvekillerine şantajlar yapılır, daha da olmazsa 367 garabetlerini yaşatırlardı. İstedikleri adamı seçmek için krizler çıkarırlardı. Ama bunlar geçti. Şimdi vatandaş seçiyor. 76 milyona oyun oynayamazlar. Bizim seveceğimiz adayları, veya seçme imkanımız olan adayları önümüze getirmek zorundaydılar ve CHP bile kendini inkar ederek böyle bir aday  getirdi. Ama bizler kimi seçeceğimizi biliyoruz. Kararımız da çok net. Yapılan anketlerde de Kayseri`deki kararsızlık olanı yüzde 1`e düşmüş durumda. Biz inşallah üzerimize düşeni yapacağız. Milletin adamını, kendi öz irademizle inşallah seçeceğiz ve bununla iftihar edeceğiz. Tüm Kayserili hemşehrilerimizi 8 Ağustos Cuma Günü saat 15.00`te başlayacak mitinge davet ediyoruz" dedi.

 

   Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız da açıklamasında Kayseri`nin meydanının Türkiye`ye yine örnek olacağını belirterek "Kayseri yakışanı yine yapacaktır. İstikrarın sürmesi adına, büyüme adına desteğini gösterecektir. Ben şimdiden bütün hemşehrilerimize gösterecekleri destekten dolayı teşekkür ediyorum" diye konuştu.