Tarih: 11.07.2018 11:47

Başkan Sekmen: ?Erzurum sporda da kalkınma dönemi yaşıyor?

Facebook Twitter Linked-in

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, ?Erzurum, her alanda olduğu gibi sporda da kalkınma dönemi yaşıyor? dedi. 
Başkan Mehmet Sekmen, Erzurum Büyükşehir Belediyesi Uluslararası Yüksek İrtifa Kamp Merkezi´nde 2018-2019 futbol sezonuna hazırlanan Süper Lig ekipleri Çaykur Rizespor, Alanyaspor, Akhisarspor, Antalyaspor, Kayserispor ile Birinci Lig ekiplerinden Altınorduspor´un futbolcu ve teknik heyetlerini ziyaret etti.Sporculara tatlı ikram eden Başkan Sekmen, futbolculara başarı dileklerini iletti. 
Sekmen, kamp merkezinin önemine vurgu yaparak, ?Günümüz dünyasında kalkınma; ?Değişen bir koşulda, yeni bir aşamayı oluşturan durum ya da değişimin gelişmesi´ şeklinde tanımlanmaktadır. Dünya´daki ?Ekonomik Kalkınma´, ?İnsani Kalkınma´, ?Sürdürülebilir Kalkınma´ ve ?Bölgesel Kalkınma´ kavramlarına sosyal hayatımızın bir parçası olan ?Sportif Kalkınma´ da eklenmiştir. Olimpiyat kenti Türkiye´nin sportif kalkınmada örnek gösterilen en önemli spor şehridir? dedi.Erzurum´un 100´ü aşkın sportif tesisi ve olimpiyat yatırımlarıyla Türkiye´de kış sporlarının merkezi olduğunu ifade eden Başkan Sekmen, ?Erzurum, 100´ü aşkın uluslararası ölçekteki şampiyona ve dev organizasyonlarla Avrupa´nın seçkin sportif destinasyonları arasında yer almaktadır. Şehrimizde hayata geçen yatırımlarla hem ekonomik gelişim hem de sosyal ve sportif kalkınma aynı ölçekte gerçekleşmiştir. Zira 10 yıl önce 5 bin sporcusu bulunan ilimizin şuan itibariyle 50 bini aşkın lisanslı sporcusu bulunmaktadır? diye konuştu. 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —