Başkan Palancıoğlu, Avrupa Konseyi´nde Türkiye´nin sesi oldu

20.10.2017 15:46:28

Bu yıl 33´üncüsü düzenlenen Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi Fransa´nın Strasbourg şehrinde başladı.

 Bu yıl 33´üncüsü düzenlenen Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi Fransa´nın Strasbourg şehrinde başladı. Talas Belediye Başkanı Dr. Mustafa Palancıoğlu, Kayseri´den Türkiye´yi temsilen Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Genel Kurulu´na katıldı. 
Bu yıl ´Mültecilerin Başarılı Entegrasyonu İçin Yerelleştirilmiş Politikalar´ temasıyla düzenlenen Avrupa Konseyi´nde Türkiye´nin konuya ilişkin düşünceleri Avrupa´nın dört bir yanından gelen temsilcilere aktarıldı.
Avrupa Konseyi´ndeki toplantıda değerlendirme konuşması yapan Başkan Dr. Mustafa Palancıoğlu, ?Strasbourg şehrinde gerçekleştirilen Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler 33. Genel Kurulu´ndayız. Burada Türkiye´yi temsilen güçlü bir ulusal heyet olarak bulunuyoruz. 18 kişilik asil üyelerle birlikte şuanda 47 ülke arasında Türkiye ilk 6 büyük ülke arasında temsil ediliyor. Türkçe Avrupa Konseyi´nde kullanılan 6 dilden biri. Dolayısıyla kendi dilimizle de konuşma hakkına sahibiz. Tüm broşürler Türkçe yayınlanıyor. Türkiye her zaman olduğu gibi Avrupa´da birçok alanda eleştiriliyor. Ama taktir alınması gereken hususlarda da çok fazla gündeme gelmiyor. 3,5 milyon Suriyelinin Türkiye´de misafir edildiği ve her şehrimizde Suriyelinin bulunduğu bir ülkede yaşıyoruz.
Avrupa Konseyi´nde bir avuç mültecilerin bulunduğu birkaç yüz kişinin temsil edildiği bir yerde üç ayrı Suriyeli vatandaş konuşturuluyor ve Avrupa´nın ne kadar çok mültecilere destek verdiği konuşuluyor. Oysaki 3,5 milyon Suriyeliyi ev sahibi yapan Türkiye ile ilgili bir husus dile getirilmedi.? dedi.
Avrupa Konseyi´nde Türkiye´nin sesi olmaya devam edeceklerini vurgulayan Başkan Palancıoğlu, ?Kongrede HDP´li meclis üyesinin Türkiye´deki kadın politikacıların hapiste olması ile ilgili görüşleri vardı. Özellikle Türkiye´de maalesef PKK, FETÖ, DAEŞ gibi terör örgütleriyle mücadele kapsamında ister istemez demokrasiye karşı gelen terör örgütlerini destekleyen kişilerinde gerekli cezalara maruz kalması gerektiğini ifade ettik. Özellikle Suriyelilere büyük destek veren Türkiye´nin Avrupa Birliği tarafından desteklenmesi gerektiğini aktardık. Türkiye ile ilgili tüm hususları burada dilimiz döndüğünce savunma yapıyoruz. Türkiye Belediyeler Birliği büyük bir destek veriyor. Burada farklı görüşten arkadaşlarla birlikte Türkiye´deki konuları en iyi şekilde gündeme getiriyoruz ve savunuyoruz.? diye ifade etti.
Ayrıca Başkan Palancıoğlu ve beraberindeki heyet, 2 Ekim Pazartesi günü Fransa´nın Mulhouse kentinde evleri kundaklandığı için çıkan yangında hayatını kaybeden üç çocuğun ailesine başsağlığı ziyaretinde de bulundular.