BAŞKAN HİÇYILMAZ: "KALİTELİ, GÜVENLİ VE MEMNUNİYETİ ESAS ALAN HİZMET ANLAYIŞIMIZ

29.09.2015 10:12:51

Kayseri Ticaret Odası bünyesinde yürütülen faaliyetlerin kalitesi ve uygunluğu, Türk Standartları Enstitüsü (TSE) tarafından yapılan denetleme sonucunda bir kez daha onaylandı. KTO, Türkiye´de çok az sayıda ticaret odasının sahip olduğu, IS0-10002 Müşteri

 
TSE denetimlerine ilişkin açıklamada bulunan Kayseri Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, ?Odamızda verilen hizmetlerin; yasalara uygunluğu, müşteri memnuniyeti esas alınarak yürütüldüğü, fiziksel ve elektronik ortamda güvenli bir şekilde sunulduğu, TSE tarafından yapılan denetleme sonucu belgelenmiştir? dedi.
Hiçyılmaz, ?Kayseri Ticaret Odası´nda yürütülen faaliyetlerin; en üst birimden en alt birime kadar verilen hizmetin kalitesinden herkesin sorumlu olduğunu ortaya koyan, çalışanların ve üyelerin memnuniyetini esas alan, sürekli iyileşme ilkelerine göre çalışmayı temel alan ISO-9001:2009 Kalite Yönetim Sistemi standardı kriterlerine uygun olduğu tespit edilmiştir. Odamızda, 1998 yılından beri sürdürülen bu sistemin son yıllarda yapılan düzenlemelerle daha etkin hale getirildiği belirlenmiştir? diye konuştu.
TSE tarafından Müşteri Memnuniyeti Yönetim Sistemi tetkiklerinin de gerçekleştirildiğini ifade eden Hiçyılmaz, ?Odamızın verdiği hizmetler, müşteri memnuniyetini esas alan ilkeler doğrultusunda yürütülmektedir. Üyelerimizden gelen her türlü şikâyet, öneri ve tavsiyeler titizlikle ele alınarak değerlendirilmekte ve kayıt altına alınmaktadır. Üyelerden gelen şikâyet öneri ya da tavsiyeler detaylı bir şekilde incelenerek gerekli düzeltici ve önleyici işlemler yapılmakta ve ilgili üyeler bilgilendirilmektedir. Bu sisteme ilişkin Oda faaliyetlerinin daha da geliştirildiği ve IS0-10002 Müşteri Memnuniyeti Yönetim Sistemi standardı kriterlerine uygun olduğu, TSE yetkilileri tarafından tespit edilmiştir? dedi.
Bilişim çağının yaşandığı günümüzde bütün kurum ve kuruluşlarda bilgi güvenliğinin önem arz etmeye başladığını vurgulayan Hiçyılmaz, ?Odamızda bu doğrultuda çalışmalar da sürdürülmüştür. Yapılan çalışmalarda; üçüncü şahıs, kurum ve kuruluşlarla paylaşılmasında sakınca arz eden bütün bilgilerin bütünlüğünün, erişilebilirliğinin ve gizliliğinin kontrol altına alınması temel ilkesi ile hareket edilmiştir. TSE tetkiklerinde fiziksel ve elektronik ortamda önem arz eden bilgilerin güvenliği konusunda önemli bir sınavdan geçilmiştir. Tetkiklerde; olası risklere karşı tedbirler alınması gerektiğini ortaya koyan, kurum içindeki bütün varlıkları kayıt ve kontrol altına alan ve bunların güvenliğini sağlayan ISO-27001 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi standardı kriterlerine uygun çalışmalar sürdürüldüğü tespit edilmiştir. Böylece odamız; ISO-9001:2009 Kalite Yönetim Sistemi, IS0-10002 Müşteri Memnuniyeti Yönetim Sistemi ve ISO-27001 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi belgelerini almaya hak kazanmıştır? ifadelerini kullandı.
Başkan Hiçyılmaz, ?Oda çalışanlarınca yürütülen yoğun ve titiz çalışmalar sonucunda kurulan; Kalite Yönetim Sistemi, Müşteri Memnuniyeti Sistemi ve Bilgi Güvenliği Sistemi sayesinde hizmetler ve yürütülen faaliyetler çok daha kaliteli olacaktır. Bu çalışmalar sayesinde, üyelerin memnuniyetinin ve en önemlisi de kuruma ve üyelere ait bütün bilgilerin güvenliğinin uluslararası standartlara göre kontrol altına alınması sağlanmıştır? şeklinde konuştu.
Hiçyılmaz, yapılan çalışmalarda emeği geçen Oda Yönetim Danışmanı Mithat Altuntaş, Genel Sekreter Murat Yerlikhan, Kalite Yönetim Sorumlusu Muharrem Sever ve tüm personele teşekkür ettiğini sözlerine ekledi.