BAŞKAN AKAY; VARLIK FONUNUN CUMHURBAŞKANINA BAĞLANMASI TARİHİ BİR KARARDIR

13.09.2018 10:07:43

Kayseri Şeker Fabrikası Olağanüstü Genel Kurulunda konuşan Kayseri Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay; Varlık Fonunun Yönetim Kurulunda yapılan değişiklik ve Yönetim Kurulu Başkanının Sayın Cumhurbaşkanımız olmasının tarihi önemli b

Kayseri Şeker Fabrikası Olağanüstü Genel Kurulunda konuşan Kayseri Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay; Varlık Fonunun Yönetim Kurulunda yapılan değişiklik ve Yönetim Kurulu  Başkanının Sayın Cumhurbaşkanımız olmasının   tarihi önemli bir gelişme  olduğunu belirtti.

Bilindiği üzere; 12 Eylül günü Kayseri Şeker Fabrikası´nın yüzde 10´luk hissesi, Ziraat Bankası, BOTAŞ,TPAO, PTT, MP,TCDD, TJK, Borsa İstanbul, TÜRKSAT, Türk Telekom, Eti Maden, Çaykur, THY Halkbank, Denizcilik İşletmeleri ve  İzmir Limanını bünyesinde bulunduran Varlık Fonunun  yönetim değişikliği ile ilgili Kararname Resmi Gazetede yayımlanarak  yürürlüğe girdi.

Yapılan bu değişiklikle  Varlık fonu Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Cumhurbaşkanımız olmuştur. Türkiye Varlık Fonu  yeni yönetiminde Başkan vekili olarak  Hazine ve Maliye Bakanımız  Berat Albayrak, Yönetim Kurulu Üyeleri olarak da  Rifat Hisarcıklıoğlu, Selim Arda Ermut, Hüseyin Aydın, Erişah Arıcan, Fuat Tosyalı ve Zafer Sönmez´in görev yapacak olmaları Ulusal ve Uluslar arası  ekonomi ve finans çevrelerinin dikkatlerinin yeniden  Varlık Fonu üzerine çekilmesine vesile oldu.

2016 yılında Hisselerinin yüzde onluk kısmı Varlık fonuna devredilen Kayseri Şeker Fabrikasının dün yapılan  Olağanüstü Genel Kurulunda konuşan Kayseri Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay da bu gelişme ile ilgili olarak; Varlık Fonunun Yönetim Kurulunda yapılan değişiklik ve Yönetim Kurulu  Başkanının Sayın Cumhurbaşkanımız olmasının   tarihi önemli bir gelişme  olduğuna dikkat çekti.

 Başkan Akay; Bilindiği üzere  Kayseri Şeker´in hissesinin yüzde on´u önceki senelerde Varlık Fonuna devredilmişti. Varlık fonunda bugün itibarı ile tarihi bir değişiklik yapıldı. Varlık Fonu´nun yönetim Kurulu Başkanı Sayın Cumhurbaşkanımız oldu. Bu tarihi bir karardır diye düşünüyorum. Dolayısıyla Kayseri Şeker´in yüzde on´luk hissedarımızın Başkanı da Sayın Cumhurbaşkanımız oldu. Bir nevi ortağımız oldu. İşin doğrusu bu gelişme  hem varlık Fonu´nun geleceği açısından hem de varlık Fonuna tabi olan kuruluşların işleyişi ve geleceği açısından önemli bir  değerlendirme olduğu kanaatindeyim dedi.

Başkan Akay, Yapılan Olağanüstü Genel Kurul neticesinde Kayseri Şeker´in sermayesi 600 Milyon TL´ye yükseltildiğini belirterek, Kayseri Şeker  2018 yılında Turhal Şeker Fabrikasını bünyesine katması sonucunda 300 Milyon olan sermayesinde artırıma  gitme zarureti ortaya  çıkmıştır. Yapılan Olağanüstü genel Kurulu sonucunda Kayseri Şeker´in sermayesi 600 Milyon TL´ye yükseltilmiştir. Bundan sonra bilançomuzun  daha güçlü bir şekilde kendisini ifade edeceğini düşünüyorum. Finans kuruluşları nezdinde bu gelişmenin olumlu bir şekilde değerlendireceği kanaatindeyim dedi.

         Kayseri Şeker Farikası 15 Temmuz Şehitleri Konferans salonunda yapılan ve  Kayseri Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu üyeleri ve hissedarların hazır bulunduğu  olağanüstü Genel Kurula Türkiye Varlık Fonunu temsilen Cuma Yılmaz, Pankobirlik adına Eşref Dikmen katıldı.

Olağanüstü Genel Kurulda, Kayseri Pancar Kooperatifi Yönetim ve Denetim Kurulu üyeleri ile Kayseri Şeker´e bağlı  Panpa, Panpet, Pandoğa, Panenerji, Pankent, Lidaş yönetim Kurulu üyeleri, Kayseri Şeker Fabrikası Genel Müdürü Osman Canıtez, Genel Müdürü yardımcıları, Kayseri Pancar Kooperatifi Müdürü Uğur Metiner, Şeker-İş Sendikası Kayseri Şube Başkanı İbrahim Dayı  ve diğer yetkililer de hazır bulundular.