BAŞARILI BİR AMELİYAT DAHA

28.01.2015 10:22:02

Boynunda kitle tespit edilen ve tedavi için İzmir'e giden ancak burada verilen ilaç tedavisinden sonuç alamayan Şerife Gündüz çareyi Kayseri'de buldu.

Özel Modern Dünyam Hastanesi’ne giden Şerife Gündüz “Tedavi için İzmir’e gittim. İzmir’de emar çektiler, kan ve parça aldılar. İzmir’e gittiğimde bana hap verdiler ve on beş gün kullanmamı söylediler tedaviden sonra evime döndüm. İzmir uzak olduğu için ve Kayseri daha iyi olduğu için Kayseri’yi tercih ettim. Kayseri’deki doktorlar ve hemşireler benimle çok ilgilendiler. Damar çok dedikleri için korktum. Ameliyattan sonra durumum daha iyi. Doktor bugün taburcu edecekti fakat yarın taburcu olacağım. İzmir’e gittiğimde bana hap verdiler ve on beş gün kullanmamı söylediler” dedi.
Hastanın ameliyatını gerçekleştiren Opr. Dr. Mustafa Mehmet Aykut ” Hastamız İzmir’de muayene olmuş devlet hastanesinde gerekli incelemeler emar ve ultrason tetkikleri yapılmış ve sol tarafında boynun orta bölümünden yukarıya doğru uzanan bir kitle teşhis edilmiş. 4.4 santim büyüklüğünde son derece yapışık sinir ve yaşamsal büyük damarlara yapışık bir kitle olduğu ve zor olduğu söylenmiş ve ilaç kullanması tavsiye edilerek ameliyatının zorluğu belirtilerek gönderilmiş. Hastamız buraya Niğde ilinden gelmiştir. Kendisi ameliyatın zorluğunu biliyordu biz de burada bir ultrason tahlili yaparak en son durumu görmek istedik. Ultrason tahlili de İzmir’deki ölçümlere göre yani bir ay öncesine göre kitlenin daha da büyüdüğünü farkettik. Durumu kendisine özetledim. Kitlenin giderek büyüdüğünü aldığı ilaçların etki etmediğini kitlenin küçülmesi gerekirken daha da büyüdüğünü belirttim. Bunun için ilaç veya diğer yöntemlerle vakit kaybetmektense kitleyi almamız gerektiğini söyledim. Hastamız da kabul etti. Hastamız bize güvendi. Kendisini ameliyata aldık. Ameliyat yaklaşık 2 saat sürdü. Boynun arka bölümünden başlayıp kafa tabanına yapışık haldeki kitleyi iki parça halinde aldık ve patolojik tetkike gönderdik. Sonucunu bekliyoruz. Hastamız şuan iyi durumdadır. Medikal tedavisi ve pansumanları devam ediyor. Yarın da taburcu etmeyi düşünüyoruz” şeklinde konuştu.