BANK ASYA EYLEMİ

5.02.2015 10:17:12

Gülen Cemaati'ne yakınlığı ile bilinen Bank Asya'da, önceki gün gece yönetimin Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'na (TMSF), geçmesinin ardından bankaya müşterilerden destek yağıyor. Para çekmek için gelen müşterileri ise vatandaşlar ikna etmeye çalışıyor.

TMSF, Bank Asya’nın çoğunluk hisselerine önceki gün gece el koydu. Gülen Cemaati’ne ait olan bankaya vatandaşlar destek amacıyla para yatırdı. Vatandaşlar birikmiş para ve altınlarını şubelere yatırarak, bankanın zor gününde ayakta kalması için çabalıyorlar. Bank Asya’nın Kayseri şubelerinde sıra bekleyen bayanlar sıranın kendilerine gelmesini beklerken, ellerindeki Yasinleri okuyup, dua etti. Erkekler ise ellerindeki dövizler ve Türk bayraklarıyla kapı önünde toplanarak Bank Asya’ya olan desteklerini gösterdi. Dövizlerde, “Son kuruşuna kadar Bank Asya, Bank Asya para çekme yeri değil, Bank Asya’ya sahip çıkma zamanı” gibi birçok destek içeren mesajlar yer aldı. 

Bankaya para çekmek için gelen müşterileri ise destekçi vatandaşlar; para çekmemeleri yönünde ikna ediyor. Bir vatandaş, 2 aylık bebeğine takılan altınları getirerek, “Gözüm kapalı altınlarımı Bank Asya’ya yatırıyorum. Bu banka, benim bebeğimin altınlarıyla ayakta kalacak” dedi. 

Haber: Mehmet Tarık Çay