BALKANLARDAKİ GÜCÜMÜZE ŞAHİTLİK ETTİLER

18.09.2015 10:59:02

Büyükşehir Belediyesi´nin, Balkanlar´da Osmanlı İmparatorluğu´nun ayak izlerinin bulunduğu ülkelere yönelik kültür gezisine katılanlar Başkan Mustafa Çelik´i ziyaret ettiler. Başkan Çelik, geziye katılanların ecdadımızın Balkanlardaki gücünü ve varlığını


Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ve Atalarımızın izlerini taşıyan Bosna-Hersek, Karadağ, Arnavutluk ve Makedonya´yı kapsayan geziye Büyükşehir Belediyesi bürokrat ve meclis üyelerinin yanı sıra meslek odaları ve derneklerin yöneticileri ile Gönüllü Kültür Teşekkülleri temsilcileri katıldı. Katılımcılar bir haftalık kültür gezisinin izlenimlerini Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik ile paylaştılar. Başkan Çelik, ecdadımızın izlerinin, Balkanlardaki varlığının ve gücünün görülmüş olduğunu belirterek, geziye katılan sivil toplum kuruluşlarının bu izlenimlerini aktaracaklarını söyledi.
Geziye katılanlar adına konuşan Gönüllü Kültür Teşekkülleri Sözcüsü Ahmet Taş da, Büyükşehir Belediyesi´ne bu önemli organizasyon için teşekkür etti. Ata yadigarı topraklara gittiklerini ifade eden Taş, "O topraklarda yaşayanların hepsi gözlerini açmış Türkiye´ye bakıyorlar ve umut besliyorlar. Özellikle Bosna, Arnavutluk ve Makedonya´daki Müslümanların selamı var. ´Memlekette ne var ne yok? Halifeye selam söyleyin. Bizleri de unutmayın´ diyorlar. Bu tür gezilerin devamını temenni ediyoruz" dedi.
Ziyarette Ahmet Taş, gezinin hatırasına Başkan Mustafa Çelik´e bir hediye takdim etti.