BALIKLARIN KRALI KARADENİZ HAMSİSİ

1.12.2014 10:35:48

Balıkçı Kutlay Yılmaz, balıkta Karadeniz bereketinin yaşandığını belirterek, kefalin ücretinin 7,5 TL'ye düştüğünü duyurdu. Hamsi tutkunları ise 6 TL'ye, damaklarını şenlendiriyor.

Balıkçı Kutlay Yılmaz, balıkta Karadeniz bereketinin yaşandığını belirterek, kefalin ücretinin 7,5 TL’ye düştüğünü duyurdu. Hamsi tutkunları ise 6 TL’ye, damaklarını şenlendiriyor.

 

Balık fiyatlarının düşmeye başladığını söyleyen Balıkçı Kutlay Yılmaz, “Balık fiyatları bir çıkıp bir düşüyordu. Şimdi de Karadeniz’de balıklar bol çıkmaya başladı. Şimdi kefal bolluğu yaşanıyor. Fiyatı da çok uygun, 7,5 TL.  Şu an 15 TL olan çinakopun fiyatı daha önce 6-7 TL’ye kadar düşmüştü. O zaman çinakop yiyen yedi. Sıra kefale geldi” diyerek kefalin fiyatı bu kadar düşmüşken kaçırmamaları gerektiğini söyledi. 

 

“Türkiye’nin en kral hamsisi Karadeniz hamsidir”

Vatandaşın balık fiyatlarını pahalı bulduğunu belirten Kutlay Yılmaz, “Vatandaş diyor ki ‘Hamsi 4 TL’ye kadar ucuzlamıştı, şimdi neden fiyatı arttı?’ Ama balığın iyisinden anlayanlar bilir, en lezzetli hamsi Karadeniz’de olur. Şimdi Karadeniz hamsinin fiyatı 6 TL. Türkiye’nin en kral hamsisi Karadeniz hamsidir. Vatandaş balığa yoğun ilgi gösteriyor. Çinakop, hamsi, kefal, çupra ve levrek yiyor vatandaş.” şeklinde konuştu. 

 

“Hamsi Rusya’ya kaçmazsa ucuzlar”

 

En lezzetli balığın çinakop olduğunu ancak hamsi tutkunlarının da azımsanmayacak kadar olduğunu belirten Kutlay Yılmaz, konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

“En lezzetli balık çinakop, hamsi, palamut, çupra, levrek. Türkiye’de damak tadını biliyor, en çok bu balıkları yiyor. Balıklar, Karadeniz, İstanbul, İskenderun’dan geliyor. Hamsi bol olduğu sürece fiyatlar düşer. Hamsi de bundan sonra 4 TL’ye kadar düşer. Tabı balıklar Rusya’ya kaçmaz, böyle devam ederse.”

Haber: Dilek Bolat