BALIKÇILAR SOKAĞI TAMAM

5.03.2015 09:47:21

Balıkçılar Sokağında esnaflık yapan balıkçılar Melikgazi Belediye Başkanı Dr.Memduh Büyükkılıç'ı makamında ziyaret ederek yapılan çalışma için teşekkür ettiler ve ‘Kazanan yine Kayseri olmuştur. Bu nezih ve modern tesisleri şehrimize kazandırdığınız için

 

Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç ise Hunat Mahallesinde yer alan ULUĞ Sokakta çevre düzenleme ve şehir Estetik çalışması yaparak Kayseri'yi yeni bir yaşam alanı kazandırdıklarını söyledi.

Sivas Caddesi üzerinde yer alan Balık Satıcıların dükkânlarının arka tarafından bulunun ve balıkçı lokantaların yer aldığı Uluğ Sokakta örnek gerçekleştirdiklerini hatırlatan Başkan Memduh Büyükkılıç,  bu çalışması ile şehrin sosyal yaşamına renk katıldığı gibi yemek kültürüne katkı sağladıklarını kaydetti.

Balıkçı lokantalarında gerçekleştirilen çalışma ile nezih, temiz ve refah bir çevre hazırlandığını ifade eden Başkan Memduh Büyükkılıç, Kayseri şehir merkezinde BALIK LOKANTACILARI SOKAĞI ile ilgili olarak şunları söyledi.

Şehrimizin merkezinde yer alan ve Hunat Mahallesi 50. Yıl Dedeman Orta Okulu yanında bulunan ULUĞ Sokakta yeni bir çalışma gerçekleştirdik. Dükkan sahipleri ile ortak bir çalışma yapılarak bu sokağı balıkçılar lokantası sokağı haline getirerek Kayserimize yeni bir yaşam kültürü kazandırdık. Anadolu'nun ortasında BALIKÇILAR LOKANTASI SOKAĞI ile hem yemek kültürüne hem de sosyal yaşama renk kazandırıldı. 39 ile 135 m2 arasında değişen dükkânlarda yapılan çalışma ile ışıklı ve katlamalı raylı sistem ile üst kaplama yapıldı ve sokak araç trafiğine kapatıldı. Uluğ Sokağın toplam uzunluğu 230 metre olarak planlanmıştır. Şu anda Uluğ Sokak gerçekleştirilen çalışma ile Balıkçılar Sokağı olarak anılmakta ve bulunmaktadır. Yoğun bir müşteri kitlesine de hizmet vermektedir.”



Anahtar Kelimeler: BALIKÇILAR SOKAĞI TAMAM