BAKAN KAYSERİ’Yİ Mİ KASTETDİ?

8.06.2020 12:13:00

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medyadan yaptığı paylaşım ile isim vermeden iki şehri birden uyardı. Bu uyarılan şehirlerden birinin Kayseri olduğu iddia edildi.

   “Filyasyon çalışmalarında, ‘geçmiş olsun’ ziyareti sebebiyle bir ilimizde 190 kişiye virüs bulaştığı tespit edildi. Bir diğer ilimizde ise 58 kişi virüs ile enfekte oldu” paylaşımında bulunan Bakan Koca’nın bu uyarısının ardından kamuoyu, söz konusu iki ili merak etmeye başladı.

  Bakan Koca’nın açıklamasından bir süre sonra, sosyal medyadan bu sefer de Kayseri Valisi Şehmus Günaydın bir paylaşım yaptı. Vali Günaydın, “Çok kıymetli hemşehrilerim, Koronavirüs ile mücadelemizde dost ve akraba ziyaretlerine ara vermemiz önem arz etmektedir. Ancak ilimizde son bir haftadaki vakaların önemli kısmı bu ziyaretlerden kaynaklanmıştır. Lütfen sağlığımız için bu ziyaretleri bir süre erteleyelim,” ifadelerine yer verdi.

 Sağlık Bakanı Koca ve Kayseri Valisi Günaydın’ın art arda gelen bu iki açıklamanın birbirini tamamladığına ve örtüştüğüne işaret edilirken, “Demek ki Türkiye gündemine giren bu illerden biri Kayseri imiş” yorumlarını beraberinde getirdi.

  Bakan ve Vali’nin açıklamalarının ardından bu kez de Kayseri Sağlık Müdürlüğü, kentte maskesiz sokağa çıkmayı yasakladı. Sağlık Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, her alanda maske kullanma zorunluluğu bulunduğuna vurgu yapıldı ve  vatandaşların bu konuya hassasiyetle uymaları istendi. 



Anahtar Kelimeler: BAKAN KAYSERİ’ KASTETDİ?