BAKAN TOTO

24.05.2016 09:29:44

Kayseri kurulacak 65. hükümette bakanlar kurulu kabinesi için dikkat kesildi. Halen Ekonomi Bakanı olarak görev yapan Mustafa Elitaş, Kayseri Milletvekilleri Taner Yıldız ve Mehmet Özhaseki´nin yeni kabinede bakanlık için isimlerinin geçmesi üzerine vata

AK Parti´de, Olağanüstü Büyük Kongre kararının alınmasının ardından, yapılan temayül yoklaması sonucu 65. hükümetin yeni Başbakanı Binali Yıldırım olmuştu. Kurulacak hükümet için yeni kabinede kimler var sorusunun yanıtı da Bakanlar Kurulu listesinin açıklanmasıyla belli olacak. Bugün yarın açıklanması beklenen listede sokaktaki vatandaş Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş´ı işaret etti. 64. Hükümette Ekonomi Bakanı olarak görev yapan Mustafa Elitaş´ın 65. Hükümette de bakan olma ihtimalinin Kayseri Milletvekilleri Taner Yıldız ve Mehmet Özhaseki´den daha yüksek olduğunu düşünen vatandaşlardan kimi, bu durumu Elitaş´ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´a daha yakın olmasına bağladı. Kimi ise bu durumu Elitaş´ın Özhaseki ve Yıldız´a göre daha aktif olmasından kaynaklandığını belirtti. Vatandaşların yorumlarına göre Mustafa Elitaş´ın reytinginin sokakta da yüksek olduğu anlaşıldı.

İşte Kayseri´deki vatandaşların konu ile ilgili fikirleri şöyle:

Ömer Pınarbaşı: Mehmet Özhaseki devre dışı kaldı. O olmaz artık. Onu saymayalım. Mustafa Elitaş ve Taner Yıldız´dan biri bakan olur ama Mustafa Elitaş´ın olma ihtimali daha yüksek.

Şükrü Cecekoğlu: Mustafa Elitaş yine bakan olur. Zaten Özhaseki silindi. Taner Yıldız da olmaz ama olursa eğer Mustafa Elitaş olur.

Vahdettin Şeker: Yüksek ihtimalle Mustafa Elitaş yine bakan olur. Diğerlerine oranla şansı daha yüksek. Daha aktif. Recep Tayyip Erdoğan´a kim yakınsa o olur. Mustafa Elitaş da diğerlerine göre daha yakın bir isim.

Cemil Şeker: Recep Tayyip Erdoğan hangi ismi isterse o olur. Bence Mustafa Elitaş´ın tekrar bakan olma ihtimali Mehmet Özhaseki ve Taner Yıldız´a oranla daha yüksek.

Tamer Kurnaz: Şu anda Mustafa Elitaş ve Mehmet Özhaseki´nin olma ihtimali Taner Yıldız´dan daha yüksek. Mustafa Elitaş şu an bakan zaten. Mehmet Özhaseki de daha faal bir isim. Taner Yıldız´ın olma ihtimali diğerlerine oranla düşük.

Haber: Ayşenur Sarıkaya

 

 



Anahtar Kelimeler: BAKAN TOTO