BAKAN ÖZHASEKİ CANLI YAYINDA GÜNDEMİ DEĞERLENDİRDİ

6.04.2017 18:44:29

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Kayseri´de TV 1´in canlı yayın konuğu oldu.

Gündemdeki son gelişmeleri TV 1 canlı yayınında değerlendiren Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Kayseri´de saldırıya uğrayan CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık´a geçmiş olsun dileğinde bulundu. Saldırıyı kınadığını, ancak daha sonra  TV´de, kendisinin de katıldığı bir programdan çıkanların ?bu saldırıyı yapmış olabileceği´ yönünde yorumların yapılmasının kabul edilemez olduğunu söyledi. Gündeme ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulunan Özhaseki, ?Saldırı olayını ilk duyduğumuzda biraz irkildim ve kınadım. ?Evet´ kampanyası yapan da hayır kampanyası yapanlar da rahatça hareket edebilmeli.  Arkadaşımızın başına gelen bu olaydan dolayı üzgünüm. Fakat CHP?li arkadaşların bir huyu var. Talas´ta bir tören vardı, oradan gelenlerin baltayla, silahla saldırdığını söylemişler. Vali ile de Emniyet Müdürümüz ile de konuştum durumu izah ettiler. Bir dükkan sahibi genel başkanlarına hakaret edince kalabalık bir grup bu kişiye müdahale etmiş. O da komando bıçağına benzer bir aletle saldırmaya kalkmış. Bunu alıp da ?hayır kampanyası yapanlara baltayla saldırdılar´ derseniz, Allah sizi ıslah etsin deriz. Ömürleri iftira bunların. Eski milletvekillerinin nasıl pislik yaptıklarını biliyoruz. Daha sonra çıkıp bunlar dolandırıcı beni de kandırdılar dedi. Benimle ilgili iftira kampanyasını da böyle yürüttüler. Bugünkü olayda da onlara yakışan, ?Orada bir arkadaş alkollüydü ve böyle bir olay oldu´ demektir? diye konuştu.

 ?KEMAL BEY KORKUDAN TİTREDİ?

Geçtiğimiz günlerde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu´nun 15 Temmuz darbe girişimi için ?kontrollü darbe? ifadelerini kullanmasını eleştiren Bakan Özhaseki, Kılıçdaroğlu´nun o gece korkudan titrediğini söyledi. Özhaseki, ?Kemal Bey bu iddiayı ispat etmeli. Kafasına göre delil getirmeye çalışmış ama elinde bir şey yok. O gece korkudan titreyen bir Kemal Bey vardı. Nasıl bir kontrollü bir darbedir ki o kadar uçak havalandırılacak, tanklar caddelere çıkacak. Fransa devrimi ne kadar önemliyse 15 Temmuz da Türkiye için o kadar önemlidir. Vesayet rejimi o gün çökmüştür. Bunu söylemesinin arkasında, Kemal beyin şaşkınlıklarından ibaret bir durum var. Anayasa değişikliği görüşülürken kan dökmeniz lazım dedi. Sonra baktı iş ciddi, ağız değiştirmeye başladı. ?Evet´ oyları anketlerde çok çıktıkça bunların kimyaları bozuldu? ifadelerini kullandı.

?YURT DIŞINDAKİ TAVIRSIZLIK BİZİ ÜZÜYOR?

Bakan Özhaseki, İdlib´te sivillerin uğradığı kimyasal saldırının kendisine hatırlatılması üzerine çarpıcı değerlendirmelerde bulundu. Özhaseki, ?Orada bir insanlık dramı yaşanıyor. Allah kimseye yaşatmasın. Bizim de komşumuz, tarihi geçmişimiz var. Esed diye bir zalim var orada. Babası katildi, oğlu Avrupa´da tahsil görmüş, biz orada işleri iyiye götürürüz dedik ama o da katil çıkınca biz de cephe aldık. Binlerce insanı öldürüyor. Ülkesini paramparça etti. Burada Esed´e destek verenler olduğunu biliyoruz ama yurt dışındaki ülkelerin tavırsızlığı da bizi üzüyor. İnsan hakları, vicdan, adalet bunlar Avrupa sloganlarıydı? Ne oldu şimdi? Hepsinin birer artistik bir numara olduğunu görüyoruz? diye konuştu.

 ?HERKES MUHALEFETİN YORUMLARINA GÜLÜYOR?

 

Canlı yayında referandum sürecini de yorumlayan Bakan Özhaseki, ihtilallerin ve darbelerin Türkiye´yi küçülttüğünü, 16 Nisan´da hayatımıza girecek yeni sistemin ise darbelerin önünü kapattığını söyledi. Muhalefetin anayasa değişikliğine ilişkin öne sürdüğü iddialara değinen Özhaseki, özetle şunları söyledi:

?Muhalefetin yorumlarına gülüyor herkes. Cumhurbaşkanımız hayır propagandasının yürütüldüğü bir çadırı ziyaret etti. Orada kendisine ?Çağdaş Türkiye istiyoruz´ dediler. Bundan daha çağdaş bir ortam olabilir mi? Bir diktatör olsa karşısında böyle dik dik konuşabilir misiniz? Asıl diktatör CHP´nin başında. Kaç seçim kaybetti yerinde duruyor. Delege işini biliyoruz biz. Doldurmuş kendi adamlarını, mezhepçi anlayışını yerleştirmiş, oturuyor. Kaç tane seçim kaybettin. Her gün üç yalanın ortaya çıkıyor, rezil rüsva vaziyettesin. Ben belediyeye seçilmesem bırakır giderdim semtine uğramazdım bir daha?