BAK ŞU KONUŞANA!

23.04.2016 09:57:14

-23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk bayramı sebebiyle Talas Toki Şehit Levent Çetinkaya İlköğretim Okulu 4-B sınıfı öğrencisi Kayra Uçan Vali koltuğuna oturdu.

 

Talas Toki Şehit Levent Çetinkaya İlköğretim Okulu öğrencisi Kayra Uçan, Vali Orhan Düzgün´ün koltuğuna oturarak isteklerini belirtti. Kayra Uçan, ? 23 Nisan çocuk bayramı. Bu bayramda eğlence merkezlerinin, ulaşım araçlarının ve müzelerin bizler için bedava olmasını istiyorum? dedi.

Öğrencilerle tek tek ilgilenen Vali Düzgün, ?23 Nisan, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ün milletin egemenliğinin yine millete ait olduğunu ifade etmesi anlamında TBMM´nin açılışının yıl dönümüdür. 23 Nisan tarihinde hem meclisin açılışını kutluyoruz hem de bu özel günün sizlere hediye edilmesi adına çocuk bayramını kutluyoruz? dedi.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı´nın yalnızca Türkiye´de yaşayan çocuklar tarafından değil tüm dünya çocukları tarafından coşkuyla kutlandığının altını çizen Vali Düzgün, 23 Nisan´ın yıllardan beri dünyanın dört bir tarafından gelen çocukların birlik, beraberlik duygusuyla kaynaşma içerisinde, kendi kültürlerini aktararak ve burada da Türk kültürünü tanıyarak uluslararası bir bayrama dönüştüğünü ifade etti.

Bir gelenek olarak 23 Nisan törenlerinde koltuklarını geleceğin yöneticileri olacak olan çocuklara devrettiklerini hatırlatan Vali Düzgün, koltuğunu temsili olarak Kayra Uçan´a teslim etti. 

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı münasebetiyle Vali Koltuğuna oturan Kayra Uçan, ?Kıymetli misafirler 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının 96. yıldönümünde sizlerle birlikte olmaktan mutlu ve gururluyum.  Bugünün küçükleri yarının büyükleri olarak, valimize ve siz değerli büyüklerimize bize bu fırsatı verdiğiniz için öncelikle çok teşekkür ediyorum. Bu vesile ile tüm dünya çocuklarının bayramını kutlayarak herkese saygılarımı sunuyorum? şeklinde konuştu.

Konuşmasının ardından isteklerini sıralayan Kayra Uçan, Kayseri´de bulunan her okul için güvenlikçi istediğini, kendi okullarının önüne ise okul çıkış saatinde bir adet memurun görevlendirilmesinin gerektiğini belirtti. Bu isteklerini ise şöyle sıraladı: ? Okulumuz üniversite ile yan yana. Okul çıkış saatimiz ile üniversitenin çıkışı aynı ana denk geliyor ve büyük bir kaos ortamı oluşuyor. Bunun için görevli istiyorum. Ayrıca durumu iyi olmayan arkadaşlarımız için hediye paketleri hazırlanmasını ve dağıtılmasını istiyorum. 23 Nisan bizim bayramımız ve bu özel günde eğlence merkezlerinin, ulaşım araçlarının ve müzelerin bizler için bedava olmasını istiyorum. Kayseri´de daha çok yüzme havuzunun yapılması gerektiğine inanıyorum. Birde okuma-yazma bilmeyen büyüklerimiz için etkinliklerin, kursların açılması gerektiğine inanıyorum.?

Vali Orhan Düzgün, Kayra Uçan´ın istekleri doğrultusunda önce Emniyet Müdürü İbrahim Kulular´ı, daha sonra da Büyükşehir Belediyesi yetkililerini arayarak Uçan´ın görüşmesini ve isteklerini iletmesini sağladı. Konuşmalarının ardından basın mensuplarının soruları varsa alabileceğini söyleyen Kayra Uçan´a bir basın mensubunun, ?İnternet kullanımı hakkında ne düşünüyorsunuz?? sorusuna ise şöyle cevap verdi: ?Bence çok gereksiz. İnsanlar interneti kullanmamalı. Boş boş oyun oynamak yerine ders sitelerini kullansınlar. Bence interneti tam kullanma yaşı 50-55 yaşından sonra olmalı. Vakitlerini boşa harcamasınlar ve kendilerine yararlı olabilecek şekilde değerlendirsinler ? diye cevapladı.

Bu dakikalarda keyifli anlar yaşanır iken, Uçan´ın rahat hareketleri ve kendine olan güveni ziyarete gelenler tarafından takdir ile karşılandı.

Haber: Berna Utaş Utangan 



Anahtar Kelimeler: KONUŞANA