BAĞLAMIŞ: "KAYSERİ´YE ET SÜT KURUMUNU İSTİYORUZ"

15.03.2019 12:34:14

Kayseri Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Recep Bağlamış Et Süt Kurumunun Kayseri´de olmasının zorunlu hale geldiğini belirtti.

 

Başkan Bağlamış Kayseri´deki, Besicilerin ve kırımızı et üreticilerinin  bu konuda oldukça mağdur olduklarını belirterek şöyle konuştu. ? Besicilerimiz ve kırmızı ve üreticilerimiz, ürettikleri hayvanları  gerçek değerinde satamıyorlar. Eğer Kayseri´ye Et Süt Kurumu gelirse, fiyatlarda denge unsuru oluşur. Çünkü özel sektör besicilerimizin hayvanlarını daha düşük fiyata kesmektedir. Besicilemiz bir dosya için Yozgat´a gitmek zorunda kalıyorlar.

Biz Kayseri´deki bu sıkıntıları çözmek adına, Kayseri Ticaret Borsası ev sahipliğinde, Kayseri Kırmızı Et Üreticileri Birliği ile ortaklaşa istişare toplantısı düzenledik. Besicilerimizi ve kırmızı et üreticilerimizi davet ettik. İPARD konusunu gündeme getirdik. Kayseri hayvancılıkta son yıllarda Türkiye ortalamasının oldukça gerisine düşmüştür. Kayseri´deki hayvancılığı geliştirmek için hep birlikte taşın altına elimizi koymamız gerekiyor. Yeni bir ırk hayvanı yetiştirmemiz gerekiyor.

Başkan Bağlamış, İstihdam Seferberliği 2019 kampanyasına da değinerek, ? Biz kapmanyayı canı gönülden destekliyoruz. Bu konuda Kayseri´de bizden istenen verilere ulaşacağımıza inanıyorum dedi.

Kayseri Ticaret Borsası hizmet binasında gerçekleştirilen toplantıya ; Ak Parti Kayseri Milletvekili İsmail Emrah Karayel, Melikgazi Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Büyükşehir Belediye Başkan adayı Memduh Büyükkılıç, Kocasinan Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Kocasinan Belediye Başkan adayı Ahmet Çolakbayrakdar, İncesu Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı İncesu Belediye Başkan adayı Zekeriya Karayol, Ak  Parti Kayseri önceki dönem Milletvekili Sami Dedeoğlu, Ak Parti Kocasinan İlçe Başkanı Hüseyin Okandan, İl Tarım ve Orman Müdür Yardımcısı Sami Yılmaz, Kayseri Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Ercan Aras katıldılar.