?AYDIN GELECEĞİMİZ İÇİN ÇÖZÜM ÜRETMELİYİZ?

6.08.2015 10:31:26

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Mustafa Ayan, hükümetin kurulmasının gecikmesi ile ilgili basın açıklaması düzenledi.

 

 

 

Açıklamaya İl Başkanı Mustafa Ayan, Melikgazi İlçe Başkanı Asef Türkdönmez, Talas İlçe Başkanı Menduh Bektemir, CHP Milletvekili adayı olan Mustafa Utku Sarı, Aşkın Genç ve çok sayıda partili katıldı.

7 Haziran seçimlerinde vatandaşların yüzde 60´ının tek parti yönetimine son verdiğini belirten Ayan, ?13 yıl boyunca ekonomi, eğitim, sağlık ve dış politikada izlenen yanlış siyaset, ülkemizi ekonomik ve siyasi çıkmaza getirmiştir. Artık kısır çekişmeleri bir tarafa bırakıp ülkemizin aydın geleceği için çözüm üretmeliyiz. Gün milli bütünlüğümüze, ortak değerimize, demokratik, sosyal hukuk devletine kararlılıkla sahip çıkmak, daha çok hukuk ve demokrasi talep etme günüdür? dedi.

Koalisyon çalışmalarında CHP´nin hükümete sunduğu 14 maddelik listeyi açıklayan Ayan, konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

? İşte bu anlayışla CHP´nin 14 maddelik çözüm politikasını paylaşmak istiyoruz. Hukukun üstünlüğünün yeniden sağlanması, 12 Eylül darbe hukukunun tarihe gömülmesi, siyasette ahlakın egemen olması, sosyal devlet ve refahın tabana yayılması, Cumhurbaşkanı´nın anayasal sınırlara çekilmesi, örtülü ödeneğin yalnızca Başbakan tarafından kullanılması, barışçı ve rasyonel bir dış politika çerçevesinin çizilmesi, gençleri potansiyel suçlu gören anlayışa son verilmesi, özgürlüklerin alanının genişletilmesi, medya üzerindeki baskılara son verilmesi, vergi denetiminin siyasi araç olmaktan çıkarılması, kamu maliyesinin şeffaf kılınması, özgürlükçü demokratik bir anayasanın yapılması, yolsuzluklarla etkin mücadele şeklindedir. Kamuoyuna saygı ile duyurulur.?

Haber: Berna Utaş Utangan