AYAN BASİRETSİZ DAVRANDI!”

5.05.2015 10:55:12

Cumhuriyet Halk Partisi Sarıoğlan eski İlçe Başkanı Barış Çağdaş Doğan, görevden düşürülmesi ile ilgili ilk kez konuştu. İl Başkanı Mustafa Ayan'ı basiretsizlikle suçlayan Doğan, partisi için her zaman çalışacağını ifade etti.

 

Nisan ayında Sarıoğlan CHP İlçe Teşkilatı'nda yaşanan olaylar gündeme bomba gibi düşmüştü. İlçe yönetiminden 9 kişinin istifa etmesi sonucu, İlçe Başkanı Barış Çağdaş Doğan'ın görevi kendiliğinden düşmüştü. Barış Çağdaş Doğan bu süreçte yaşananları gazetemize anlattı.

30 Mart sonrası parti binası terk edilmiş

İlçe Başkanlığı'na seçildikten sonra parti binasının terk edilmiş halde bulduğunu söyleyen Doğan, Ben İstanbul'da yaşıyorum. Yazları buraya gelirim. Son gelişimde de annemi buradan alıp İstanbul'a götürmek için geldim. Ancak buranın eski ilçe başkanı Hazım Durmuş Çelebi beni ilçe başkanlığına aday gösterdi. İlçe başkanı seçildim. Parti binasına geldiğimde 30 Mart seçimlerinden sonra kimse uğramamış, her yer toz, telefon ve internet faturaları ödenmediği için kesilmişti. Ben kendi cebimden ödedim bunları ve kimseye de bir şey demedim sonuçta parti bizim partimizdi. Resmi yazı gelene kadar kendim çalıştım çabaladım, nihayet de ilçe başkanı olduğuma dair resmi yazı geldi” dedi.

Sarıoğlan'da CHP'nin oyunu artırdık”

 

Sarıoğlan'da CHP'nin oyunu artırdıklarını belirten Doğan, Ben Sarıoğlan'ın 26 mahallesini tek tek gezdim. Nerede ne sorun var, ne sıkıntı var hepsini tespit ettim. Tüm bunları kendim yaptım. Biz yönetime alacak bir kadın bulamadık. Gençlerin hepsi diğer partilere üyeydi. Genç bulamadık. Ama çalıştık, çabaladık Sarıoğlan'da CHP'yi iyi bir yere getirdik. Biz kendi yaptığımız anketlerde 7 Haziran Seçimleri'nde Sarıoğlan'da yüzde 55 oy alacağımızı biliyoruz. Bu bizim gayretimizle oldu” diye konuştu.

İlk çatlak eğilim yoklaması öncesi oldu”

 

Doğan, istifalara giden sürecin eğilim yoklaması öncesinde oluştuğunu söyleyerek, Parti de ilk çatlaklar 21 Mart eğilim yoklaması öncesi oldu. Yönetimden arkadaşlar ben şunu destekliyorum, ben bunu destekliyorum diyerek her yerde söylüyorlardı. Ben de biz ilçe teşkilatıyız taraf olmamız yanlış olur, kimse parti binasında desteklediği adayı telaffuz etmesin dedim. İlk çatlak burada başladı. Ardından Sarıoğlan Belediye Başkanı benimle ilgili asılsız söylemlerde bulundu. Ve bu olay sonrası da beni düşürmek için uğraştılar” ifadelerinde bulundu.

Ayan, gerekçe sunamayacağı için beni görevden almadı”

 

Eziklerin istifa edeceğini söyleyen Doğan, Kimse bana istifa et demedi. Ben neden istifa edeceğim ki. Yanlış bir şey yapmamışım. Ezikliği olan kişi istifa eder. Ben neden istifa edeyim. Normalde İl Başkanının ilçe yönetimini görevden alma yetkisi var. Ancak il Başkanı Mustafa Ayan benimle ilgili bir sebep sunamayacağı için beni görevden almadı. Sonra yönetimdekiler istifa etti” dedi.

Ayan, ‘Sen kimi satıyorsun'

 

Mustafa Ayan'a ‘Sen kimi satıyorsun' diye seslenin Doğan, Yönetimden 9 kişi beni düşürmek için istifa etti. Ama bunların hiç birinin istifa dilekçesinde benimle ilgili bir ifade yok. Birisi tarla ekeceğim demiş, diğeri dükkânımla ilgileneceğim demiş. Hepsini ben gördüm. Bu durumda Mubtafa ayan bana sorması gerekmez miydi? Bu 9 kişi istifa ettiklerinin ertesi günü parti binasına çilingir çağırıp anahtarları değiştirdiler. Bu suçtur. Biz partiye girmeyelim diye yaptılar bunu. Mustafa ayan kimi satıyorsun sen! Bu benim arkamdan taraftan iş çevrilmesi demek” diye konuştu.

İstifa edenler tekrar yönetime girdi”

 

 

Mustafa Ayan'ı basiretsizlikle suçlayan Doğan, konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

9 kişi istifa edince ben Mustafa Ayan'ı aradım. Dedim ki başkanım istifalar sonucu bizim başkanlığımız düştü. Yeni yönetimde bunlara yer vermeyin. Bu etik olmaz” o da bana ‘Sen karışamazsın' dedi. Böyle bir şey etik mi? İstifa ediyorlar, sonra tekrar yönetime geliyorlar. Bunlar partiye zarar veriyor. Mustafa Ayan basiretsiz davrandı. Seçimleri sattı. Tüm bu yaşananlar onun basiretsizliği. İlçe Başkanı seçilen Ahmet Duran da benim saymanımdı. Ben onu kışları partiye getiremezdim. Şimdi bu adamı başkan yaptılar.”

Pire için yorgan yakacak değilim”

 

İlçede yönetime karşı tepki oluştuğunu ifade eden Doğan, Ben örgütüme bu yaşananları anlatmadım, onların hiçbir şeyden haberi yok. Benim partiye üye yaptığım insanlar bugün gelip istifa etmek istediklerini söylüyorlar. Ben de onları ikna ediyorum. Sonuçta bu parti bizim partimiz. Benim ne Genel Başkanla ne de partiyle bir sıkıntım yok. Pire için yorgan yakacak değilim. Partiyi kişiler yönetmez sadece. Bu bir davadır” ifadelerinde bulundu.

 

Ayan kongrede gider”

 

Doğan konuşmasına şu şekilde devam etti:

Seçimden sonra burada şahsi işlerim var eğer onları ayarlayabilirsem Kayseri'ye yerleşeceğim. Temmuz'da da ilçe kongreleri var. Ben yine aday olacağım. Atanmış ilçe başkanıydım, bu kez seçilen olacağım. Ben bu partide çaycılıkta yaparım, bayrak da asarım, ilçe ya da il başkanlığı da yaparım. Bana ne görev verilirse onu yerine getiririm.  Örgütüm, beni seviyor. Benim onlarla hiçbir problemim yok. Kongrelerde de Mustafa ayan gider. Çünkü ona karşı tepki çok fazla.  Ben bu parti için oğlumdan fedakârlık yaptım. Yaparım da. Bu partinin asıl sorunu küslükler. Asıl sosyal demokratları, partililer küstürüldü. Meydan diğerlerine kaldı. Ben 7 Haziran Seçimleri'ne kadar susmayı tercih ediyorum. Partim için çalışacağım.”

 

 



Anahtar Kelimeler: “AYAN BASİRETSİZ DAVRANDI!”