"AYAKKABI BİZİM İŞİMİZ"

18.01.2017 09:31:11

Bir zamanların vazgeçilmez mesleği olan ve herkesin işine yarayan ayakkabı tamirciliği hiçbir zaman eskiyen bir meslek olarak görünmüyor. Babadan oğula geçen, 45 senedir kunduracılık yapan Hayri Usta, işine verdiği dürüstlüğü ile müşterilerin memnuniyetin

Her şeyden önce yaptıkları işte müşteri memnuniyetini kazanmak olduğunu dile getiren Hayri Usta, ?´Bizim imajımız her zaman işimizi temiz ve dürüst yapmak. Ama müşteriyle ilgilenilmez ise istenilen sonuçlar çıkaramazsan müşteri kazanamazsınız. Biz işimizi temiz yapıyoruz ve güven veriyoruz. Birikimimiz var, birikimimizi de kullanarak hiçbir sıkıntı yaşamıyoruz´´ şeklinde konuştu.
Hayri Usta, bir süre imalat yaptıklarını ve artık tamirata yöneldiklerini belirtiyor ve sözlerini şu şekilde sürdürüyor: ?´Ayakkabı dışında deriyle ilgili mont olsun kemer olsun aklınıza gelebilecek her türlü ürünün tamiratını yapıyoruz. Bunu da herkes yapmaz diğerleri sadece ayakkabı tamiratı ile uğraşır. Tamiratın yanı sıra dükkânımızda yazlık ve kışlık astar, mest, kemer, boya gibi ürünlerin de satışını yapıyoruz. Bizim işimiz çeşitliliğe dayanıyor ayakkabı tamiratından dikişe, dikişten kalıp almaya, kalıptan boyamaya geçeriz ve tekrar başa sararız. Tek bir işle kalmıyoruz. Bakkallık gibi aynı şeyleri alıp satma yok bizde.´´
Sürekli müşterilerinin yanında değişen ve öneri üzerine gelen müşterilerden yana sıkıntı yaşamadıklarını söyleyen Hayri Usta; ?´Aynı müşterilerimizden ziyade öneri ve tavsiyelerle gelen müşterilerimiz var. Bildiğiniz gibi ara sokakta bir yerdeyiz. Çoğu müşterilerimizin yüzde 90´ı öneri üzerine gelir. İşimize özen göstererek, güven vererek ve ucuz bir şekilde yapıyoruz. Prensibimiz müşteriyi aldatmak değil, memnun etmektir´´ dedi.
Mesleğindeki başarı sırrının babadan oğula geçmesi ve uzun süre bu işin içinde olduklarını aktaran Hayri Usta; ?´Bu meslek babamın babasından geliyor. Ta ki Cumhuriyet Dönemi´nde yemen yaparlarmış. Ondan sonra da babama geçti meslek. Sadece o zamanlar tamirat yoktur da eskiyi alır ve satarlardı. Babam ile birlikte de 65 yılında tamir işine başladık. Bana geçen bu mesleği de özenle sürdürmeye devam ediyorum´´ dedi.
Hasan Usta, esnaflık yüzde 99 dürüstlük gerektirir düşüncesiyle, dürüst oldukça her şeyin yolunda gittiğini de sözlerine ekledi.

(FOTO-HABER: Türkân Coşkun)



Anahtar Kelimeler: AYAKKABI BİZİM İŞİMİZ