Avrupa Gözünü Kapatıyor, Kayseri Kucak Açıyor

4.11.2016 11:51:39

KAYMEK Gençlik Merkezleri´nin 6 tesisinde yaklaşık 750 Suriyeli mülteci Türkçe ve Arapça eğitimi görüyor.

Büyükşehir Belediyesi KAYMEK A.Ş. bünyesinde bulunan Genç KAYMEK Gençlik Merkezlerinin 6 tesisinde yaklaşık 750 Suriyeli mülteci Türkçe ve Arapça eğitimi görüyor. Öğrencileri Avrupa Birliği tarafından desteklenen "Erasmus+Okul Eğitimi Projesi" kapsamında Kayseri´ye gelen Litvanyalı öğretmenler ziyaret etti. 
"Erasmus" programı kapsamında ilimize gelen Litvanyalı öğretmenler, Türkiye´nin savaştan kaçan Suriyelilere ne denli yardım ettiğini Kayseri´de görme fırsatı buldular. Litvanyalı öğretmenler Kayseri Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki Genç KAYMEK´in Yeşil Mahalle Tesislerinde eğitim verdiği Suriyeli öğrencileri ziyaret etti.
Kayseri´deki okullarda dezavantajlı ve motivasyon eksikliği olan öğrencilere yönelik Türk meslektaşlarının uyguladıkları yöntem ve teknikleri yerinde gözleme imkanı bulduklarını ifade eden Litvanyalı öğretmenler, aynı zamanda Türkiye´de bulunan Suriyeli göçmenlere verilen devlet desteği ve eğitim imkanlarını yerinde gördüklerini belirttiler ve bu alanda Türkiye´nin yardımlarının takdir edilecek seviyede olduğunu dile getirdiler.
Ziyaret sırasında duygusal anlar yaşayan öğretmenler öğrencilerle sohbet ettiler. Öğretmen grubu sözcüsü Vilija Bakutyte, Litvanya´nın sadece 3 milyon nüfusu olduğunu oysa Türkiye´nin 3 milyonun üzerinde Suriyeliye kapılarını açtığını belirterek, özellikle göçmen politikaları konusunda Avrupa´nın desteklerini artırması gerektiğini söyledi.