ATOM KARINCA´YA BÜYÜK SEVGİ SELİ!

24.06.2016 10:03:33

İl Başkanlığı, milletvekilliği ile başlayan siyasi hayatını yaklaşık 20 yıldır Melikgazi Belediye Belediye Başkanı olarak devam ettiren Memduh Büyükkılıç, her geçen gün çıtayı yükseltiyor. Namı diğer Atom Karınca, ramazan ayında kendisine gösterilen sevgi

 Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, taraflı-tarafsız, oy veren-vermeyen tüm vatandaşların sevgi seliyle ramazan ayının açık ara yıldızı oldu.

  İl Başkanlığı, milletvekilliği ve yaklaşık 20 yıldır sürdürdüğü Melikgazi Belediye Başkanlığı görevinde herkesin günlünü kazanmayı başaran Büyükkılıç, ramazan ayı döneminde sergilediği performansla bir kez daha kalplere taht kurdu. Referans belediyecilikte Türkiye´ye örnek olmayı sürdüren Melikgazi Belediyesi, Başkan Büyükkılıç ile çok büyük başarıların altına imza atmayı sürdürüyor.

  RAMAZAN AYI PERFORMANSI

  Ramazan ayının başlağı ilk günden itibaren performansını neredeyse ikiye katlayan Başkan Büyükkılıç, yaptığı icraatlarla Atom Karınca lakabının hakkını teslim etti. Sabah başlayan mesaisini gece yarılarına, sahur vaktine kadar devam ettiren Başkan Büyükkılıç´ın ortaya koyduğunu tempoya, mesai arkadaşları bile ayak uydurmakta zorlandı.

?MAHALLEM DE İFTAR VAR?

 

Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Ramazan ayı içerisinde Melikgazi Belediyesince başlatılan ve amacında beraberlik ve paylaşma gibi değerlerin yer aldığı ?Mahallemde İftar Var? etkinliğinin Esenyurt Mahallesi Esenyurt sosyal ve spor tesislerinde açık havada   gerçekleştirildiğini bildirdi.

 

Melikgazi Belediyesi olarak çeşitli vesileler ile mahalle halkını bir araya getirdiklerini hatırlatan Başkan Memduh Büyükkılıç, ramazan ayı olması münasebeti ile bu sosyal çalışmayı ?Mahallemde İftar Var? etkinliği ile sosyal belediye hizmetini yerine getirdiklerini belirtti.

 

Kayseri Valisi Süleyman Kamçı, AK Parti il başkanı H.Cahit Özden,AK Parti Melikgazi İlçe Başkanı Sami Kadıoğlu, Belediye Meclis Üyeleri, Mahalle Muhtarları, Belediye Başkan Yardımcıları ile Daire Müdürlerin iştirak ettiği iftar sofrasında Başkan Memduh Büyükkılıç, masaları tek tek gezerek vatandaşlar ile sohbet etti.  

 

ESENYURT KAPALI SEMT PAZAR YERİ

HAYIRLI OLSUN

 

 Melikgazi Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Esenyurt Mahallesi Kapalı Semt Pazar Yeri düzenlenen törenle hizmete açıldı. Açılışa esnaflar ve mahalle sakinleri büyük ilgi gösterdi.

 

Açılış törenine Kayseri Valisi Süleyman Kamçı, Melikgazi Kaymakamı Erkaya Yırık, AK Parti İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden, Melikgazi İlçe Başkanı Sami Kadıoğlu, KESOB Başkanı Ahmet Övüç, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Birliği Başkanı Mustafa Alan, meclis üyeleri, daire müdürleri, muhtarlar ve çok sayıda esnaf ve mahalle sakini katıldı.

 

Kayseri Meyveciler, Sebzeciler ve Pazarcılar Odası Başkanı Zekeriya Kaya, KESOB Başkanı Ahmet Övüç ile Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Birliği Başkanı Mustafa Alan yaptıkları konuşmalarda Melikgazi Belediyesinin esnaf dostu bir belediye olarak her zaman esnafın yanında olduğunu, sağladığı destek ve yatırımlarla bunu kanıtladığını söylediler.

 

Kayseri´nin en büyük metropol ilçesi olarak sorumluluk anlayışı içerisinde Melikgazililere en kaliteli hizmeti en seri şekilde verebilmek ve onlara layık olabilmek için çalıştıklarını belirten Başkan Memduh Büyükkılıç, ?Kayseri bizi seviyor, bize inanıyor ve güveniyor. Yerel yönetimler olarak kendi içimizdeki dayanışma ile beraber Valilerimizin, mülki amirlerimizin, STK´ların dayanışması şehrimize bereket olarak yansımakta, ayrıca şehrimizin bu özelliği şehrimize dışarıdan gelenler tarafından takdir edilmektedir. İlçemizde açık ve kapalı olmak üzere toplam 28 pazar yerimiz var.Bu pazar yerlerinde toplam 2.000 esnafımız hizmet vermektedir. Kapalı pazar yerlerimiz çok amaçlı olarak kullanılmaktadır. Ticaret yapıldığı gibi kurban kesim alanı,otopark,toplantı alanı, spor oyun alanı olarak hizmet veriyor.Ayrıca Pazar kurulduğu günlerde ücretsiz internet imkanı sağlanmaktadır.Son dönemlerde geliştirdiğimiz proje ile 5 Pazar yerinde güneş enerji santrali kuruyoruz.Şu anda Yıldırım Beyazıt ve Keykubat pazar yerlerimizde hem elektrik üretiyor,hem de satıyoruz.Esenyurt Semt Pazar yeri esnaflarımıza ve semtimize hayırlı olsun? dedi. 

BAŞKAN MEMDUH BÜYÜKKILIÇ,

YENİKÖY MAHALLESİ´NDE

 

Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç,Ramazan akşamlarında meclis üyeleri, parti teşkilatı ve daire müdürleriyle her gün bir mahalleye ziyaret ettiklerini, Teravih namazı sonrasında mahalle sakinleri ile yapılan çalışmalar hakkında görüş alışverişinde bulundukları söyledi.

 

Başkan Büyükkılıç´ın Yeniköy Mahallesi ziyaretine meclis üyeleri, Ak Parti Melikgazi İlçe teşkilat mensupları, başkan yardımcıları, daire müdürleri ve muhtarlar eşlik etti. Her mahallede olduğu gibi Başkan Büyükkılıç´a Yeniköy´de mahalle sakinlerinin ilgisi yoğundu.

Yeniköy Mahallesi´nin ilçenin en düzenli, en huzurlu semtlerinden birisi olduğunu belirten Başkan Büyükkılıç, ?Bu akşam burada olmaktan Yeniköy mahallemizin gönül dostu, bizlere her zaman destek olan sakinleri ile bir arada olmaktan büyük memnuniyet duyduk. Onlara layık olabilmek için güler yüzlü ekibimizle gece gündüz çalışıyoruz. Yeniköy Sosyal donatıları, parkları, kapalı semt pazar yeri, sosyal tesisleri ile ilçemizin cazibe merkezi mahallelerinden bir tanesi. Elbette Yeniköy gelişiyor ve büyüyor, bu büyümeye paralel olarak yeni ihtiyaçlar ortaya çıkıyor.2016 yılı içerisinde planlamasını yaptığımız çalışmalarla mahallemiz daha da güzelleşecek ve gelişecek? dedi.       

 

BAŞKAN MEMDUH BÜYÜKKILIÇ,

   HİSARCIK HALKI İLE KUCAKLAŞTI?

 

Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç,   Hisarcık Meydan Camii´nde Teravi namazı sonrası mahalle sakinleri ile hem sohbet etti, hem de  mahalle kahvesinde vatandaşlarla birlikte ikram edilen çaydan içtiler.

Hisarcık meydanında bulunan kahvehanede vatandaşlarla sohbet edip taleplerini dinleyerek, Melikgazi Belediyesince 2016 yılı içerisinde Hisarcık´ta gerçekleştirilecek çalışmalar hakkında bilgiler veren başkan Büyükkılıç daha sonra beraberindeki heyetle birlikte Fatih Parkına geçerek burada hoşça vakit geçiren vatandaşlarla bir araya geldi.

 

Başkan Memduh Büyükkılıç yaptığı açıklamada ?Bu defa yolumuz şehrimizin en güzel semtlerinden Hisarcığa düştü. Erciyes´in eteğinde tertemiz havası, suyu ve sıcakkanlı kadirşinas insanları ile bir arada olmak bize büyük mutluluk verdi. Hisarcık Meydan Camii´nde namazımızı eda ettik. Hep beraber huzur içerisinde daha nice ramazanlara, kadir gecelerine ve bayramlara erişmeyi rabbim nasip etsin. Tüm hemşerilerime gösterdikleri ilgi ve sevgiden dolayı teşekkür ediyor, onlara layık olabilmek için güler yüzlü ekibimizle birlikte gece gündüz çalışmaya devam edeceğimizi belirtmek istiyorum? dedi.

 

PARKLAR ÇOCUKLARA EMANET

         Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, ilçemizde okulların tatil olması ile birlikte yaklaşık 120 bin öğrencinin tatile başladığını ve belediye olarak çocuklara tahsisli parkların hazır hale getirildiğini söyledi.

 

Parklarda çocukların daha güvenli ve sağlıklı alanlarda oyun oynamalarına imkan tanımak için 170 parkın oyun alanı zemininin tartan veya sentetik çim olarak düzenlendiğini ifade eden Başkan Memduh Büyükkılıç, konu ile ilgili olarak şu açıklamalarda bulundu: ?Eğitime yaz tatili gelmeden önce belediye olarak ilçe sınırları içerisinde yer alan parklarda bakım ve onarım gerçekleştirdik. Çocuk oyun aletlerinin bakımını yaptık veya yenileri ile değiştirdik. Spor alanlarında bakım yaptık. Tüm bu çalışmaları çocukların rahat, temiz, güvenli ve yeşillikler içinde rahatça oyun oynayabilmeleri için yaptık. 560 parkımız çocuklarımızın hizmetindedir. Daha doğrusu 560 parkımızı çocuklarımıza emanet ettik. Gönüllerince eğlensinler ve oynasınlar. Anne ve babaların da gönülleri rahat olsun.? 

 

BÜYÜKKILIÇ, İLDEM´DE

 

Melikgazi Belediyesi olarak çeşitli vesileler ile mahalle halkını bir araya getirdiklerini hatırlatan Başkan Memduh Büyükkılıç, ramazan ayı olması münasebeti ile bu sosyal çalışmayı ?Mahallemde İftar Var? etkinliği ile sosyal belediye hizmetini yerine getirdiklerini belirtti.

 

AK Parti Melikgazi İlçe Başkanı Sami Kadıoğlu, Belediye Meclis Üyeleri, Mahalle Muhtarları, Belediye Başkan Yardımcıları ile Daire Müdürlerinin iştirak ettiği iftar sofrasında Başkan Memduh Büyükkılıç, masaları tek tek gezerek vatandaşlar ile sohbet etti.  

 

Başkan Büyükkılıç, İLDEM halkına yaptığı konuşmada konu ile ilgili şunları söyledi: ?Ramazan ayında paylaşmanın ve yardımlaşmanın en güzel örneklerini sergilemek istiyoruz. Sosyal Belediyecilik anlayışımız ile mahallelerde kültürel, sportif, eğitimsel ve geleneksel pilav günleri ve etkinlikler düzenliyoruz. Amaç birlik, beraberlik içinde insanlarda dostluk duygularını geliştirmek ve pekiştirmektir. Çünkü Anadolu´da komşuluk önemlidir. İnancımızda ?Komşusu aç iken kendisi tok yatan bizden değildir? hadisi şerifi, komşuluk ilişkilerin önemini vurgulamaktadır. İşte ramazanın güzelliği burada, pişirilen bir kap çorba komşu ile paylaşılır. Özellikle bu tür mahalle ve toplu iftarlarda vatandaşlar bir araya gelerek sohbet eder, tanışır ve dostluklar kurar?