"ATILIMIN BAŞLADIĞI ZAMANLARDAYIZ"

21.06.2020 10:28:00

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği Gençlik Kurulu (GENÇ ASKON) Kayseri başkanlığı ekonomiye ilişkin gündemi değerlendirdi.

 Genç Askon Kayseri Başkanı Kaan Sabri Çöl, ekonomiye ilişkin görüşlerini belirtti. Çöl, “Dünyayı etkisi altına alan Covid-19 salgınında Türkiye verdiği sınavda ne kadar güçlü bir ülke olduğunu tüm dünyaya gösterdi. Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde bu süreçte etkilenen işletmelere devletimizin çok ciddi destekleri oldu. Bu dünya genelinde etkisi devam eden bir pandemidir ancak ticari hayatın devam etmesi gerekiyor. Yeni normalleşmeyle birlikte çalışma ortamlarımızı pandemiye göre şekillendirip gerekli önlemleri alırsak ihracat açısından sorun olacağını düşünmüyorum. Yeni normalleşme ile beraber tekrar bir hareketlilik iş dünyasına yansıdı. Böyle bir başlangıç iç piyasayı da hareketlendirdi. İşe odaklanma dönemindeyiz. Bu süreçte ertelenen yatırımların devreye gireceğini görüyoruz. Adım atmayı bekleyenler 2020’nin ikinci yarısını ve 2021’i yatırım yılı olarak seçeceklerdir. Önümüzdeki süreçte kayıpların telafi edileceği ve atılımın yapılacağı zamanlar bizleri bekliyor.” şeklinde konuştu.

 

 Genç Askon Kayseri teşkilatlanmadan sorumlu başkan yardımcısı Enes Bulut ise hareketliliğin her alana yayıldığını söyledi. Bulut, “Salgın tüm toplumu etkiledi ve baskıladı. Yaklaşık üç aydır iş adamları sosyal faaliyetleri askıya alırken firmaların kapanmaması için çabaladı. Paniğe kapılmak yerine güçlü ve kırılgan yönlerin belirlenerek önlem alınması zor günlerin geçişinde bir anahtar rol oldu. Şu anda ise yoğun bir gündem yaşıyoruz. Bilhassa dernek olarak salgın süresindeki sosyal faaliyetlerimizin basına yansıması neticesinde pozitif dönüşler aldık. Kurumları ziyaret ederek ücretsiz maske dağıtımı gerçekleştirdik. Toplumun aradığı güveni yeniden vermek için enerji harcadık. Bugünlerde bunun karşılığı olarak üye sayımızda ciddi bir artış yaşanıyor. Neredeyse günde bir yeni üye ziyaretimiz oluyor. Bu da bizleri ziyadesiyle memnun kılıyor. GENÇ ASKON olarak insanlığa hizmet etmenin onurunu yaşıyoruz.” ifadelerini kullandı.



Anahtar Kelimeler: "ATILIMIN BAŞLADIĞI ZAMANLARDAYIZ"