AŞIK SEYRANİ ŞİİR YARIŞMASI SONUÇLANDI

15.10.2018 14:05:45

Büyükşehir Belediyesi, Kayseri´nin kültür hayatına katkılar vermeye devam ediyor. Bu kapsamda Kayseri´nin yetiştirdiği büyük ozanlardan Aşık Seyrani adına düzenlenen şiir yarışması sonuçlandı.

Büyükşehir Belediyesi, Kayseri´nin kültür hayatına katkılar vermeye devam ediyor. Bu kapsamda Kayseri´nin yetiştirdiği büyük ozanlardan Aşık Seyrani adına düzenlenen şiir yarışması sonuçlandı. Şiir yarışmasının sonuçlarının açıklandığı toplantıya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, ile jüride yer alan önemli şairler de katıldı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Tarihi Kayseri Lisesi binasında yapılan Aşık Seyrani Şiir Yarışması´nın sonuçlarının açıklandığı toplantıda sadece Kitap Fuarı ile değil bir çok alanda Kayseri´nin kültür hayatına hizmet vermeye devam ettiklerini belirtti. Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan kültürel çalışmalar hakkında bilgi veren Başkan Çelik, ?Kitap Fuarı´nın yanı sıra Büyükşehir Belediyesi Stratejik Araştırma Merkezi bünyesinde yer alan Şehir Akademi ve Film Akademi yeni dönemi bir dizi çalışmayla açtı. Kültür ekimi BÜSAM´da da devam ediyor. Yazarlık Okulu, Deneysel Okur Yazarlık Atölyesi gibi çalışmalar yapılıyor. Bunların yanında Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığımızın çalışmaları var. Bu çalışmalar çerçevesinde Medeniyetler şehri Kayseri´mize ait kitaplar hazırlıyor, prestij eserleri şehrimiz kültür hayatına kazandırıyoruz. Çalışmalarımız bunlarla da sınırlı değil. Dün Kitap Fuarını ziyaret ettiğimizde Kayseri kültür hayatının önemli isimlerinden Mustafa Miyasoğlu adına düzenlediğimiz Hikaye Yarışmasının ödüllerini verdik. Bugün de Aşık Seyrani adına düzenlenen şiir yarışmasının sonuçları açıklanıyor? dedi.

?KÜLTÜR OLMADAN GELİŞME OLMAZ?

Konuşmasında şiir yarışmasına katılan herkesi tebrik eden Başkan Mustafa Çelik, kültürün önemine vurgu yaparak, ?Bir şehrin gelişmesinin temel kaynaklardan birisinin de kültür olduğunu biliyoruz. Kültür olmadan ne sanayi olur ne endüstri olur ne de gelişme olur? diye konuştu.

2 BİN 255 ŞİİR KATILDI

Aşık Seyrani Şiir Yarışmasının sonuçlarını Seçici Kurul´da yer alan TOBB Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Turan Karataş açıkladı. Aşık Seyrani şiir yarışmasının arzu edilen medeniyet inşasına ve şehrin kültür zenginleşmesine mühim bir güzellik ve gelişme kazandıracağını ifade eden Karataş, ?Böyle bir faaliyeti hayata geçiren Başkanımız Mustafa Çelik ve tertip heyetine sanat ve edebiyat insanları olarak teşekkür ediyoruz. Bu şehir insanları bu faaliyetlerin ne denli önemli olduğunu göreceklerdir? dedi. Yarışmaya 2 bin 255 şiirin müracaat ettiğini ifade eden Karataş, ?Ön jüri 93 şiiri üst kurulun incelemesine layık buldu. Üst kurulda bulunan Prof. Dr. Nurullah Genç, Prof. Dr. Ziya Avşar, Dr. Celal Fedai, Yavuz Bülent Bakiler, Hayati İnanç, Recep Garip ve Arif Ay 93 şiiri ayrı ayrı okudu.  Şiir sahibinin ismini bilinmeden okuduğumuz şiirleri puanlamaya tabi tuttuk ve sonuçta 6 şiir ödüle layık görüldü. Biz de bu şiirlerin kimlere ait olduğunu şimdi öğreneceğiz? diye konuştu. Açıklanan sonuçlara göre; yarışmada birinciliği ?Asra Yemin Olsun? adlı şiiriyle Kayseri´den Canan Köksal aldı. İkinci ?Bir Ruh Hali? şiiriyle Tokat´tan Ahmet Turgut Atlık, üçüncü ise ?Sen Ne Zaman Saçlarını Tararsın? adlı şiiriyle İstanbul´dan Berdar Doğan oldu. Kahramanmaraş´tan Mehmet Dalkanat, Erzurum´dan Yaşar Bayar ve Samsun´dan Kenan Yavuzarslan ise mansiyon ödülüne layık görüldü. Yarışmanın birincisi 6 bin TL, ikincisi 5 bin TL, üçüncüsü 4 bin TL, mansiyona layık görülenler ise 1000´er TL para ödülü kazandı.  

?KAYSERİ, İSTANBUL´DAKİ FUARLARI GERİDE BIRAKMIŞTIR?

Aşık Seyrani Şiir Yarışmasının Üst Kurulunda yer alan şairler de konuşmalarında Kayseri ve Türkiye´nin kültür hayatına katkıda bulunan Büyükşehir Belediyesi´ne teşekkür ettiler. Ülkemizin önemli şairlerinden Yavuz Bülent Bakiler, Kitap Fuarı başta olmak üzere kültürel çalışmalar nedeniyle teşekkür ederek ?Ben İstanbul´da yıllardan beri İstanbul Kültür Günlerine katılıyorum. Kayseri Kitap Fuarı İstanbul´da düzenlenen fuarları geride bırakacak güzelliktedir. Bu Kayseri için çok mühim. Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanımız Mustafa Çelik´in kültür dünyamıza gösterdiği ilgi de beni çok duygulandırdı. Milletimizin geleceği açsından bu çalışmaları önemli görüyorum. Onları alkışlıyorum, Allah ömürlerini güzel etsin? dedi.