"AŞI YOK GELECEK"

21.11.2015 10:06:11

Çocuklarda 18 ve 24 ay periyodunda uygulanan Hepatit A aşısının bir çok Aile Sağlık Merkezi´nde bulunmadığı ortaya çıktı. Yapılan açıklamada, "Aşı gelecek" denildi.

Gazetemizi arayarak şikâyetini dile getiren vatandaşlar, Aile Sağlık Merkezi tarafından aşıya çağırıldıklarını, gittiklerinde ise aşının olmadığının belirtildiğini ifade ederek, ? Bir ay kadar önce sağlık ocağından aranarak çocuğumuzu aşıya götürmemiz istendi. Gittiğimiz zaman ise aşının kalmadığını söylediler. Bir ay geçti üzerinden aradık ama aşı hala gelmemiş. Çocuklarımız için kaygılanıyoruz? dedi.

Vatandaşların şikâyeti üzerine Kayseri Halk Sağlık Müdürü Dr. Yunus Karadağ´dan bilgi aldık. Sadece ilimizde yaşanan bir sıkıntı olmadığını ifade eden Karadağ, ? Türkiye´de Hepatit A aşısı temini ile ilgili sıkıntılar mevcut. Tedarikçi ülkenin ulaştırması ve temin etmesi ile ilgili bir sıkıntı. Bakanlığımız önümüzde ki haftalar da aşının geleceğini söylüyor. Geldiği vakit tüm Türkiye´ye dağıtılacak. İlimizde de yapılmaya başlanacak. Bizler aşı oranlarını arttırmak için çaba sarf ediyoruz. Böyle bir durumda da bırakın kendi vatandaşımızı, yabancı uyruklu vatandaşların da aşılanması için elimizden geleni yapıyoruz. Doğan her çocuğumuz için rutin bir aşı takvimimiz mevcut. Hepsine yapılması gereken aşılar belli. Bu aşılarda hiçbir çocuğumuzu kesinlikle atlamıyoruz. Yabancı uyruklularda kızamık ve çocuk felci aşılarını uyguluyoruz. Yabancı uyruklu vatandaşlara aşılarının hepsini tekrar yapmıyoruz. Onlara yaptığımız aşılar daha farklı, kızamık ve çocuk felci aşılarını özellikle onlara uyguluyoruz. Bu aşılarımızda da şuanda hiçbir sıkıntımız yok. Hepatit A aşısında olan sıkıntımız ise geçici bir durum. Bu aşının çocuklarımıza şu anda uygulanmamasın da ekstra sakınca yaratacak bir durum yok. Belirli zaman dilimi var. Temin edilmesinde ki geçen bu süre de şu anda normal? şeklinde konuştu.

Haber: Berna Utaş Utangan  

 



Anahtar Kelimeler: GELECEK