“Asfalt yenilemek göz boyamaktan başka bir şey değil”

14.05.2020 12:55:00

Saadet Partisi Melikgazi İlçe Başkanı Sinan Aktaş, “Eskişehir bağları bölgesinde yapılan asfalt çalışmalarından daha acil ihtiyaçlar var.” dedi.

 Aktaş, yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Melikgazi belediyesi birkaç gündür Eskişehir bağları bölgesinde Selçuklu, Osmanlı ve Danişmentgazi mahallelerinde 6 sokakta asfalt yenileme çalışması yapıyor. Ancak yenilenen sokakların önceki asfalt durumuna baktığımızda içinde geçtiğimiz şu salgın döneminde bütçedeki paranın bu sokakların asfaltına verilmesi doğrumu oldu. Bölgedeki bir çok kardeşimiz ya işsiz ya da çalıştığı iş yeri tarafından ücretli veya ücretsiz izne gönderilmiş. Yani en öncelikli ihtiyacı maddi destek ve bununla beraber gıda desteği olmalı. Bütçede para var ise eğer asfalt yerine bu tarz ihtiyaçların karşılanması için kullanılması daha doğru olur. Buna ilaveten bölgenin daha başka ihtiyaçları var. Mesela bu bölgede sadece bir tane sağlık ocağı var ve yeterli değil. Diğer taraftan sağlık ocağı saat 17.00 da kapanıyor. Bu saatten sonra iğne yaptırmak veya acil ilaç yazdırmak gerekse şehir hastanesine gitmek zorundasınız ki buda tam bir zulüm. Bir diğer ihtiyaç ise PTT şubesi personelinin yetersizliği. Ayrıca su, elektrik, doğalgaz gibi fatura ödeme noktası yok.”

İlçe Başkanı Aktaş, “Tüm bu sıkıntılar ve ihtiyaçlar yıllardır beklerken ve kangren haline gelmişken. Bunlarla uğraşıp çözüm üretmek yerine sadece birkaç sokağın asfaltının yenilenme çalışmasını yapması makyaj ve göz boyamaktan başka bir şey değildir.” ifadelerini kullandı.