ASANSÖRLER ÖZEL SEKTÖRCE DENETLENECEK

5.08.2015 09:38:50

Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Melikgazi bölgesinde bulunan işyeri, mesken, kamu binaları gibi niteliği ne olursa olsun, asansörlerin genel bakım, onay ve denetimlerin özel bir kuruluş tarafından yapılacağını söyledi.

 
Melikgazi Belediyesi´nin bilimsel bir yönetim ile denetleyen bir kurum olarak çalışmalarını gerçekleştirdiğini belirten Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç, belediye olarak temizlik başta olmak üzere bahçe bakımı, asfaltlama, tesis inşası gibi birçok hizmeti özel sektörce yapılmasına imkan tanıdıklarını, yani hizmeti satın alarak daha seri, etkin ve ekonomik olarak yerine getirdiklerini kaydetti. İlçe sınırları içerisinde yer alan asansörlerin bakım ve işletmelerin 18.11.2008 tarih ve 27058 sayılı Resmi Gazete´de yayınlanan yönetmelik gereği özel sektörce yapılması gerektiği hatırlatan Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç, ?Asansör Bakım ve İşletme Yönetmeliğine göre asansörlerin yıllık bakımları yetki belgesi olan firmalarca yapılmaktadır. Bu yönetmeliğe göre belediye sınırları içerisindeki yeni yapılan inşaatlar ile daha önce yapılmış olan tüm asansörlerin bakım ve işletmeleri 24 ay üzerinden anlaşma imzalanan özel firma tarafından yapılacaktır. Anlaşma imzalanan özel firmanın A Tipi Akredite kuruluş olması vatandaşlarımız neshinde güven içermektedir ?dedi.
Vatandaşların asansörleri incelemeye gelen uzmanlarına yardımcı olması gerektiği ifade eden Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç, yerel yönetimlerin yani belediyelerin uygulayan, icra eden ve yerine getiren birer kurum olmaktan çıkarak gitgide denetleyen kurum olma özelliğe yöneldiğini kavuştuğunu sözlerine ekledi.