ARTIK DİKİŞ TUTMUYOR

7.02.2017 09:44:24

Eskiden ev hanımlarının vazgeçilmezi olan dikiş makineleri de antika oluyor. Bu zamanda anne ve ninelerin el işleri ve yaptıkları dikişlerinin kıymeti kalmıyor.

Sayıları az denecek kadar olsa da halen bazı evlerde ev hanımları dikiş makinesi kullanıyor. Hazır giyimin ve teknolojinin gelişmesiyle de eski dikiş makineleri ortadan kalkıyor.
Dikiş makinelerin tamirciliğini yapan Kenan Usta; ??bizim bu mesleğimiz de unutulmaya gidiyor. Daha çok hanımların makine kullanan kesimi azaldı. Elimde tamir ettiğim 3-5 makine var. Bu makinelerle beraber hazır giyimde gelişti. Hazır giyim ortaya çıkınca artık kimse kendi söküğünü bile dikmez oldu. Ancak son zamanlarda eski dikiş makineleri ve masaları bizlere tamir amaçlı gelmeye başladı. Bunun yanında bunları almak içinde gelenler oluyor. Amaçları bunları koleksiyonuna katmak ve dekorasyon olarak kullanmak istiyorlar. Zaman ilerledikçe bunlara olan ilgi daha da artacak ama o günde yeterince bulunamayacak Artık bunlar da antika oldu´´ şeklinde konuştu. (HABER: Türkân Coşkun)



Anahtar Kelimeler: ARTIK DİKİŞ TUTMUYOR