,

8.01.2016 10:38:44

Paralel yapı kapsamında SGK ile anlaşması feshedilen Kayseri Göz´ün kurucusu Op. Dr. M. Fatih Günan´ın da yurt dışını kaçtığı öne sürüldü.

Paralel yapı kapsamında SGK ile anlaşması feshedilen Kayseri Göz´ün kurucusu Op. Dr. M. Fatih Günan´ın da yurt dışını kaçtığı öne sürüldü.

   Kayseri Göz Hastanesi´nin SGK´nın anlaşmalı olduğu kurumlar arasından çıkarılmasının yankıları sürerken, bu kararın paralel yapı yüzünden verildiği iddia edildi.

  Türkiye genelinde daha önce gerçekleştirilen paralel yapı operasyonları sonrası, ülke genelinde bir çok hastanenin SGK ile sözleşmesinin sonlandırıldığına işaret edilirken, son alınan karar ile birlikte Kayseri Göz´ün de bu kapsama yer bulması farklı şekilde yankı buldu. Hastane ilgililerinden konuyla ilgili bilgi alma girişimlerimiz ise yanıtsız kaldı. Bu arada, Kayseri Göz´ün Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı olarak ismi yer almaya devam eden Op. Dr. M. Fatih Günan´ın, Kayseri´de daha önce gerçekleşen ?Paralel Yapı? operasyonu kapsamında göz altına alındığı ve sorgulandığı ortaya çıktı. Günan´ın bu gözaltı sonra serbest kalmasının ardından Türkiye´yi terk ederek Afrika´da paralel yapının bir hastanesinde çalışmaya başladığı öğrenildi? Kayseri Göz Hastanesi´nden kendisine ulaşmaya çalıştığımız Op. Dr. Gönen´in, ?eğitim amaçlı yurt dışında? olduğu ifade edildi.

  SGK´nın anlaşmasını fesh ettiği Kayseri Göz´de düne kadar devam ediyormuş gibi görünen anlaşmalı kurumlar logosunun da kaldırıldığı dikkatlerden kaçmadı. (Bekir Aslantaş)



Anahtar Kelimeler: