ARKADAŞI KONUŞTU

24.02.2016 09:56:49

İntiharı ve okuldaki öğretmeni ile yaşadığı birliktelikle Türkiye´nin gündemine oturan Cansel´in sınıf arkadaşı Büyük Kayseri´ye konuştu. İsminin açıklanmasını istemeyen öğrenci, "Olaydan iki gün öncesine kadar kimse bir şey fark etmedi" dedi.

Geçtiğimiz hafta intihar eden lise öğrencisi Cansel Buse K.´nın arkadaşı gazetemize konuştu. Cansel´in arkadaşı, ?Okul idaresini suçlamak yanlış çünkü biz bile fark edemedik? dedi.

Öğretmeninin cinsel istismarı sonrasında bunalıma girip intihar ettiği öne sürülen Cansel Buse K.´nın ismini vermek istemeyen sınıf arkadaşı gazetemize konuştu.

Cansel´in sınıf arkadaşı, sınıfça her şeyi ikinci ağızdan duyduklarını belirterek, ?Bizim sınıfça birinci değil de ikinci ağızdan duyduğumuz tek şey var, o da B. Ö.´nün yani okuldaki matematik öğretmeninin uzun süredir Cansel ile ilgilendiği. Fakat bu neden fark edilmedi diye okul idaresini suçlamak yanlış çünkü biz sınıf arkadaşları bile fark etmedik? şeklinde konuştu.

?Cansel´i etkiledi?

Olayın henüz mahkemede olduğundan dolayı  çok fazla konuşulmasını istemediğini vurgulayan Cansel´in arkadaşı, ?Olayın çok fazla dile getirilmesinden yana değilim. Çünkü olay henüz mahkemede. Gerçek olan kısımları olayın bir hocayla ilgili olduğu. Tam olarak fiziksel bir tecavüz değil fakat duygusal tecavüz denebilir. Net olarak bildiğim tek şey Cansel´i bir şekilde etkilediği? ifadelerini kullandı.

?Okul idaresi olayın üstünü örtmeye çalışmıyor?

Cansel´in arkadaşı, kandırma yoluyla bir beraberlik yaşandığını söyleyerek konuşmalarını şöyle sürdürdü: ?Yine ikinci ağızdan bir duyuma göre evet cinsel birliktelik olmuş. Fakat tecavüz yoluyla değil ama kandırma yoluyla. Bütün bildiklerim bu kadar. Okul idaresi olayın üstünü örtmeye çalışmıyor çünkü onlar da çok fazla bilgi sahibi değiller tıpkı bizim gibi. Cansel normal bir insandı. Sıradışı bir özelliği yoktu. Yani kendi halinde bir kızdı.?

Evli ve iki çocuk babası

Öte yandan Cansel´in intiharına neden olduğu iddiasıyla tutuklanan 18 yıllık matematik öğretmeni, 39 yaşındaki Bayram Ö.´nün evli 2 çocuk babası olduğu, bu okulun da üçüncü görev yeri olduğu belirlendi.

Yeni okul müdüründen öğrencilere açıklama

Geçiçi görevle okula atanan yeni müdür vekili Mustafa Kaya dün sabah derse girmeden önce öğrencilere açıklamalarda bulunarak, ?Yaşanan olay hepimizi üzdü, ancak okulumuzda eğitim faaliyeti devam etmektedir. Konu Cumhuriyet Savcılığı, polis ve Milli Eğitim Müdürlüğünce en ince ayrıntısına kadar incelenmektedir? şeklinde konuştu.

Protestolar devam ediyor

Yaşanan olay sonrasında ise tüm Türkiye ile birlikte de Kayseri´de de protestolar devam ediyor. Dün öğlen saatlerinde önce Kayseri Kadın Platformu Yöneticileri ve üyeleri Cumhuriyet Meydanı´nda açıklamalar yaparken, CHP İl Başkanlığı ve Kadın Kolları da olayın gerçekleştiği Mustafa Eminoğlu Anadolu Lisesi önüne karanfil bırakıp basın açıklaması yaptı. Bir grup öğrenci ise Kayseri Forum AVM önünde toplanıp Cansel´in okuluna yürüyüş düzenledi.

Haber: Ayşenur Sarıkaya ? Berna Utaş Utangan

 



Anahtar Kelimeler: ARKADAŞI KONUŞTU