ARINÇ VİCDANEN RAHATSIZ

27.03.2015 10:24:25

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Mustafa Ayan gazetemize çarpıcı açıklamalarda bulundu. Şu an parti içerisinde bir kavga olmadığını söyleyen Ayan, eğilimden birinci sırada çıkan Çetin Arık'ın da listede birinci sırada yer alacağını bildirdi.

 

CHP il başkanı Ayan, gazetemize gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Eğilim yoklamasında çıkan listenin değişebileceğini söyleyerek, 21 Mart'ta yaptığımız bir eğilim yoklaması olduğu için sonuçları kesin değil. Sıralama değişebilir. Ama ben Genel Merkez'in o kadar emeğe saygı duyarak listeyi aynen onaylayacağını düşünüyorum. 2. Sıra kontenjana ayrılmıştı. Aday adaylarımız da ikinci sıranın kontenjan olduğunu bilerek seçime girdiler. Atama da yapılabilir, Genel Merkez listeyi olduğu gibi de kabul edebilir. Ancak partinin genel eğilimi liste olduğu gibi kalsın deniliyor. Ama nihai kararı Genel Merkez verecek. Benim şahsi kanaatim birinci sıra değişmeyecek. Ama sonrası değişebilir” dedi. 

CHP Yüksek Disiplin Kurulu Başkanı Uğur Bayraktutan'ın, başarılı bir eğilim geçirdikleri için kendilerine teşekkür ettiğini bildiren Ayan, Ayan Uğur Bayraktutan'ın bir teşekkür yazısı gönderdiğini açıklayarak, Biz örgüt olarak hep iç içeyiz. Bizde samimiyet var, bir hesap yok. Uğur Bayraktutan da sıcak ilişkileri gördü. Olaysız, kavgasız bir 16 ilçede 28 sandıkta eğilim gerçekleştirdik. Genel Beşken Yerdımcuları, Genel Merkez arayıp teşekkür etti, bu da beni çok mutlu etti” diye konuştu. .

Partiyi karıştırmaya çalışıyorlar”

Parti içinde kavga olmadığını net bir şekilde bildiren Ayan, Şu an parti içerisinde bur kargaşa yok. Her hangi bir kavga yok. Bazı medya araçlarında alevi Avşar kavgası var diye haberler çıktı. Öyle bir şiey kesinlikle yok. Bizi karıştırmaya çalışan, provoke eden insanlar bunlar. Öyle olunca da bu söylemler kesinlikle doğru değil” ifadelerinde bulundu.

Arınç vicdanen rahatsız”

Arınç ve Gökçek kavgasına da değinen Ayan, konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

Yaptıkları doğru olmayan şeyler yavaş yavaş ortaya çıkıyor. Bülent Arınç ve Melih Gökçek kavgası AKP'nin gerçeği. AKP iktidarı içerisindeki yolsuzlukların vicdani olarak ortaya çıkışı. Vatandaşın seçimi bunlar. Bülent Arınç vicdani olarak rahatsız olmuş durumda. Artık dayanamadı. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'i herkes tanıyor. Alavere dalavereyle her seçimi götürüyor. Bunları hepimiz görüyoruz. Bu daha da büyüyecektir. Zaten kendileri birbirlerini ihbar etmezlerse CHP iktidarında bunların üzerine gidip gerçekler ortaya çıkacak.” 



Anahtar Kelimeler: ARINÇ VİCDANEN RAHATSIZ