ARIK`TAN GÖVDE GÖSTERİSİ!

2.03.2015 10:18:19

Cumhuriyet Halk Partisi Kayseri Milletvekili aday adayı Çetin Arık parti binasında düzenlediği basın toplantısı ile aday adayı olduğunu açıkladı.

Cumhuriyet Halk Partisi Kayseri Milletvekili aday adayı Çetin Arık parti binasında düzenlediği basın toplantısı ile aday adayı olduğunu açıkladı.

 Yaklaşık 1000 kişi'nin katıldığı aday adayı  toplantısında Çetin Arık önce kendisinden bahsederek:”1971 yılında Sarız ilçesinde doğdum. İlk, orta ve lise  eğitimimi Sarız'da tamamladım. Sarız lisesinin Tıp fakültesini kazanan  ilk öğrencisiyim . İlk tercihim olan E.Ü. Tıp Fakültesini bitirdikten sonra uzmanlık sınavında yine ilk tercihim olan E.Ü. Tıp fakültesini kazandım. Kadın Hastalıkları ve Doğum Ana Bilim dalında uzmanlık eğitimini tamamladıktan sonra, kısa bir süre Kayseri Doğum Evinde çalıştım. Halen Özel Erciyes Kartal Hastanesinde Uzman Doktor olarak görevime devam etmekteyim.

 Bugün Gazi Mustafa Kemal'ün gençliğe hitabesinde altını çizdiği günleri yaşıyoruz. Atatürk'ün yoktan var ettiği Türkiye Cumhuriyeti'nin bir adamın milletvekili seçilme şansını verdiği Babuşcu gibilerine Osmanlı'nın reklam arası vermediğini; Lale Devri'nin son bulduğunu hatırlatmanın  günü gelmiştir. Bugün hepimize görevler düşmektedir.  Bende üzerime düşen görevimi yerine getirmek için, değil elimi, vucudumu taşın altına koyup, karşınıza çıktım.  Aydınlığa giden bu yolda sizler gibi yol arkadaşlarım olduğu için mutluyum.gururluyum. Komşularla sıfır sorun diyerek yola çıkan AKP iktidarı, komşuları sıfırladı, teröristlerle bizi komşu yaptı. Ecdadın kemiklerini toplayıp, arkalarına bakmadan kaçtılar, sonrada utanmadan Amerikan başkanlarına öykünüp, poz verdiler.  Kendi çocukları gemicik üzerine gemicik alırken, yatak odalarında para sayma makineleriyle para sayarken, ayakkabı kutularına para istiflerken, bu ülkenin evlatları işsizlikle boğuşuyor. Eğitim.Adalet, Güvenlik, hukuk sistemi felç durumda, Üretim gittikçe düşüyor ama ithalat sürekli artıyor. Tarım ülkesi Türkiye'de Tarım ve hayvancılık yok olmuş,. Cumhuriyet tarihinde ilk defa saman ithalatı bu iktidar döneminde yapılmış, Bunca sorun varken, birileri padişah olma hayali kuruyor, kaçak saraylar yaptırıyor. Padişahlığa yeni isim bulmuş, Türk tipi başkanlık diyor, karşı çıkanlara da Bal gibi  olur” diyor. Biz ona bal gibi olmayacağını göstermek, padişahlık hayalini  kursağında bırakmak için yola çıktık. Biz onlardan hesap sormak için yola çıktık. Yapılanları unutmayacağız, unutturmayacağız.  Hırsızlık yapanlar ellerini kollarını sallayarak gezerken gencecik çocukları sadece fikirlerini açıkladıkları için kovuşturmaya aldıklarını unutmayacağız. 14 yaşındaki Berkin Elvan'ı Terörist” ilan ederek, annesini ve babasını yuhalatanları unutmayacağız.  Onlar da unutmasınlar ki bu devrin Hızır paşaları varsa, Kadılar, müftüler fetva yazarsa, İşte kement, işte boynum asarsa, İşte hançer, işte kellem keserse, Dönen dönsün ben dönmezem yolumda” diyen Pir Sultanları da var, Ferman Patişahın Dağlar Bizimdir diyen  yiğit Dadaloğlu'ları da var… Haksızlık karşısında susan Dilsiz şeytanlara inat daim hakkı savunan Cumhuriyet Halk Partililer de var.  Firavunlar, haramiler bu topraklarda hep oldu. Korkaklıklar, hainler hep vardı. Ali Galip gibi iktidarın valileri de vardı, Damat Ferit gibi emperyalizmin kuklaları da.  Ama unutulmasın ki karanlık varsa, aydınlık da vardır, umut da vardır.  Karanlığın en zifiri olduğu an. Aydınlığa en yakın olduğumuz andır. 7 haziran sabahında  Türkiye daha aydınlık bir güne Cumhuriyet Halk Partisi iktidarına uyanacak, bundan kimsenin şüphesi olmasın. Cumhuriyetin ve demokrasinin bundan sonraki gidişatını belirleyecek olanlar sizlersiniz. Ülkemizin yakın dönem vizyonunu şekillendirecek olanlar sizlersiniz. Çocuklarımızın geleceğini, gelecek nesillerin kaderini etkileyecek olanlar sizlersiniz. Ulusal bütünlüğümüzü bozdurmayacak olanlar sizlersiniz.

 İşte bu tarihi sorumluluk bilinci içerisinde partimizda asla dedikoduya, kulise, hizipçiliğe, parti içi kısır çekişmeye fırsat vermemeliyiz. Türkiye'nin CHP'ye, CHP'nin birlik, beraberlik, dayanışma, sevgi ve saygıya ihtiyacı var. Asıl olan CHP'dır. Asıl olan Kayseri'de CHP'nin başarısıdır. Asıl olan Kayseri'de CHP'nin kiminle başarılı olacağıdır.  Çok kıymetli ağabeylerim, ablalarım, kardeşlerim, bacılaram, dostlarım ve bizi bu yolculukta yalnız bırakmayan CHP'li dava arkadaşlarım sözlerime son vererken 2015 Genel seçimlerde milletvekili aday adaylığımı huzurunuzda açıklıyorum.Partimizi tercih eden diğer tüm adaylara da başarılar diliyorum. Hipokrat yemini etmiş bir hekim olarak, dil,din, ırk, mezhep ayrımı yapmayacağıma, mazlumun ve mağdurun yanında olacağıma, yetimin hakkını koruyup kollayacağıma, çalışmadan üretmeden rahat yaşamanın yollarını aramayacağıma sizin içinizden biri olacağıma söz veriyorum. Bu kararın hepimize, hepinize hayırlı olmasını yüce Allah'tan diliyorum. Cenabı Allah milletvekilliğini  bana nasip edecekse bu makamın beni itibarsızlaştırmadan bir Mehmet Yüceler gibi anılacaksam nasip eylemesini diliyor, hepinizi saygı sevgi ve muhabbetle selamlıyorum. diye konuştu.

 Cumhuriyet Halk Partisi Kayseri Milletvekili aday adayı Çetin Arık'ın yapmış olduğu toplantıda  toplantıya katılan vatandaşlar   Çetin Arık'ın sözlerini keserek  Kayseri seninle gurur duyuyor.”Vekillik sizin hakkınız. Halkın vekili sizsiniz” diye seslendiler.

 



Anahtar Kelimeler: ARIK`TAN GÖVDE GÖSTERİSİ!