ARIK, YEŞİLHİSAR HALKININ ACILARINI PAYLAŞTI

11.07.2016 10:32:20

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kayseri Milletvekili Çetin Arık, sel felaketinin vurduğu Yeşilhisar´ı ziyaret ederek, Yeşilhisar halkının acılarını paylaştı.

 Sel felaketinde hayatını kaybeden Bayram Soya´nın ailesine de taziye ziyaretinde bulunan Arık, ailenin mağduriyetinin giderilmesi için girişimlerde bulunacağını ifade etti.

CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, 20 dakikalık yağışın ardından sele teslim olan Yeşilhisar´ı ziyaret ederek, vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini iletti. Yeşilhisar İlçe Başkanı Salim Kocaoğlu ve İl Yönetici Filiz Ergün ile ilçede incelemelerde bulunan Arık, sel felaketinde hayatını kaybeden 23 yaşındaki çoban Bayram Soya´nın ailesine de taziye ziyaretinde bulundu. Sel felaketinde hayatını kaybeden Bayram Soya´nın eşinin hamile olduğunu ve bir de küçük çoğunun bulunduğunu belirten Arık, ailenin mağduriyetinin giderilmesi için girişimlerde bulunacağını ifade etti. Soya Ailesi´nin 8 yıl önce Niğde´den Yeşilhisar´a göçtüğünü öğrenen Arık, CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer ile de aileyi görüştürdü.

Doğal felaketlerin önüne geçilmesinin güç olduğunu ifade eden Arık, son yıllarda uygulanan rant temelli kentleşme çalışmalarının da felaketlerin bilançosunu arttığını söyledi. Yeşilhisar´da meydana gelen sel felaketinin ardından ortaya çıkan manzaranın hizmet yetersizliğini gözler önüne serdiğini ifade eden Arık, ?Maalesef sel felaketi kadar göstermelik hizmet anlayışı da canımızı yakıyor. Neredeyse ilçedeki tüm parke taşları yerinden sökülmüş. Adeta parke taşları oraya rastgele döşenmiş. Aksi taktirde ilçedeki tüm parke taşlarının yerinden sökülmesi mümkün olmazdı. Kayseri´nin alt yapısının tamamlandığı söyleyenlerin son yıllarda meydana gelen yağışların ardından ortaya çıkan tabloya bakıp bir kez daha bu sözlerini gözden geçirmeleri gerekiyor. Kayseri´nin alt yapısı sadece taşra ilçelerinde değil merkezde de tamamlanmış değil. Bazı yerel yöneticiler göz boyayarak hizmet yaptığını öne sürüyor. Sonra en ufak bir yağışta gerçek acı bir tablo ile karşımıza çıkıyor. Bu sadece Kayserimiz ile de değil. Maalesef son yıllarda ülkemizde rant temelli çalışmalar yapılıyor. Dere yatakları imara açılıyor. Sonrasında da felaketler kapımızı çalıyor. Evet doğal felaketleri önleyemezsiniz ama doğanın dengesini bozmayarak ağır bilançolar ödemenin önüne geçebilirsiniz. Ben sel felaketinde hayatını kaybeden Bayram Soya kardeşime Allah´tan rahmet diliyor, ailesine başsağlığı diliyorum. Tüm Yeşilhisarlılara da geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum? şeklinde konuştu.