Arık, yaralıya müdahele etti

22.08.2016 09:29:53

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kayseri Milletvekili Çetin Arık, çalışkanlığıyla dikkat çekiyor. Hafta sonunu Kayseri´de geçiren CHP Milletvekili Arık, çeşitli temaslarının yanı sıra 15 Temmuz darbe girişiminin ardından açığa alınan öğretmenlerle ve kapatıl


CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, hafta sonu geldiği Kayseri´de birçok etkinliğe imza attı. Kayseri´ye gelişi sırasında Ambar mevkiinde bir otomobil ile motosikletin karıştığı kazaya tanık olan Arık, Abdulrazzak Ç. İsimli yaralıya ilk yardım yaptı. Arık´ın ilk müdahalesinin ardından olay yerine gelen ambulansla Eğitim ve Araştırma Hastanesi´ne kaldırılan Abdulrazzak Ç. isimli yaralının durumunun iyi olduğu öğrenildi.
CHP Milletvekili Arık, 19 Ağustos Cuma günü ise Akkışla ve Sarıoğlan ilçelerinde çeşitli temaslarda bulundu. İl yöneticileri ile birlikte ilçeleri ziyaret eden Arık, vatandaşlarla sohbet ederek, talep ve isteklerini dinledi. Arık ve beraberindekiler Felahiye İlçesi´nde de trafik kazası sonucu hayatını kaybeden Nuri Soysal´ın cenazesine katıldı. Arık aynı günün akşamı ise Kayseri´nin tanınmış işadamlarından Hasan Ünlü´nün oğlunun da düğün törenine katılarak, nikah şahitliğini yaptı.
Arık 20 Ağustos Cumartesi günü ise CHP İl Başkanı Feyzullah Keskin ile Türk Haber İş Sendikası´nın 8. Olağan Genel Kurulu´na katıldı. Arık, burada yaptığı konuşmasında 14 yıllık AKP iktidarının muhalefetin tüm uyarılarına rağmen çalışanların aleyhine birçok karar çıkardığını belirterek, CHP´nin tek başına muhalefetinin yetmediğini, emek örgütlerinin de aktif olmaları gerektiğini vurguladı. Arık ve Keskin daha sonra Eğitim Sen, Türk Eğitim Sen 2 Nolu Şube ve Eğitim İş Sendikalarını ziyaret ederek, yaklaşan eğitim öğretim yılı öncesinde eğitimcilerle görüş alışverişinde bulundular. Türk Eğitim Sen 2 Nolu Şube de yapılan toplantıya 15 Temmuz darbe girişiminin ardından görevden uzaklaştırılan öğretmenler de katıldıi. Arık, Türkiye Cumhuriyeti´nin birlik ve bütünlüğüne yönelik her türlü girişimin cezalandırılması gerektiğinin altını çizerek, ?Suçlular elbette en ağır şekilde cezalarını çekmelidir. Ancak bu yapılırken tek bir masum insan zarar görmemelidir. CHP olarak biz bunun için mücadele ettik, bundan sonra da bunun için mücadele edeceğiz? dedi.
Çetin Arık´ın bir diğer durağı ise geçtiğimiz günlerde açılışı yapılan Cemevi oldu. Cemevinde Hacı Bektaşi Veli Derneği yöneticileriyle bir araya gelen Arık, hiç kimsenin bir başkasının inancını şekillendiremeyeceğini belirterek, cemevinin hayırlı uğurlu olması temennisinde bulundu.
Arık 21 Ağustos Pazar günü de CHP İl Binasında kapatılan Melikşah Üniversitesi´nin öğrencileriyle bir araya geldi. İl Başkanı Feyzullah Keskin ile öğrencilerin sorunlarını dinleyen Arık, hiçbir öğrencinin yasal olarak açılan bir üniversitede okuduğu için peşinen suçlu ilan edilemeyeceğini belirtti. Bu üniversitelerin AKP iktidarı döneminde AKP iktidarı yöneticileri tarafından övgülerle açıldığını hatırlatan Arık, bugün bu okullara giden öğrencilerinin mağdur edilmemesi için CHP´nin tüm kadrolarıyla çalıştığını ifade etti. CHP´nin girişimlerinin ardından bazı düzenlemelerin yapıldığını belirten Arık, bundan sonraki süreçte de olayları yakından takip edeceklerinin sözünü verdi.



Anahtar Kelimeler: Arık yaralıya müdahele etti