ARIK DESTEKLEDİ O KAYBETTİ!

24.11.2015 09:34:55

Hafta sonu gerçekleştirilen CHP Talas İlçesi kongresinde, milletvekili Çetin Arık´ın desteklediği Menduh Bektemir´e karşı kazanan isim 79 oyla Yalçın Maden oldu. Milletvekili Arık´a karşın, zafer kazanan Maden´in koltuğa oturması, partide günün konusu old

 

 

CHP´de ilçe kongreleri hız kesmeden devam ediyor. Geçen hafta sonu Diva Düğün Salonu´nda gerçekleştirilen seçimde Yalçın Maden 79 oyla Talas İlçe Başkanı olmayı başardı. Maden´in bu başarıyı CHP Milletvekili Arık´a karşı kazanmış olması büyük yankı uyandırdı. Milletvekili Arık´ın desteği ile seçimlere giren mevcut başkan Menduh Bektemir ise 63 oyda kaldı. Seçimlerde, bir oy ise geçersiz sayıldı. 

  Parti Kulislerinde konuşulanlara göre, CHP´li Milletvekili Çetin Arık, Talas´ta mevcut başkan Menduh Bektemir´i seçim boyunca açık ve net bir biçimde destekledi. Arık´ın açık desteği ile kazanmasına kesin gözle bakılan Menduh Bektemir´in 16 oy farkla kaybetmesi ve ipi Yalçın Maden´in göğüslemesi CHP teşkilatının içerisinde çok farklı yankı buldu, ?Bu yenilgi, yalnızca Bekdemir´in değil, Arık´ın da büyük kaybıdır? yorumlarının yapılmasına neden oldu. CHP Önce 7 Haziran, ardından da 1 Kasım´da CHP´den Kayseri Milletvekili seçilen Arık´ın Talas kongresinde yenilgiye uğramasının kendisi adına sıkıntılı bir süreci beraberinde getirdiği kulislerde yer alırken, açıktan taraf olmasının ve kongre kaybetmesinin kendisinde önemli bir prestij sarsılmasına neden olduğu ifade ediliyor.  

Haber: Durdu Aslantaş 



Anahtar Kelimeler: ARIK DESTEKLEDİ KAYBETTİ