ARA İLAÇ GİBİ GELECEK

20.03.2016 21:05:24

Son 8 haftada 2 beraberlik 6 yenilgi alan Sarı-Kırmızılı takım sadece 3 gol atabilirken kalesinde 10 gol gördü. Verilecek bu milli ara ile birlikte bu istatistikler tersine çevrilmiye çalışılacak!

Spor Toto Süper Lig´de 26. hafta geride kalırken, Kayserispor 24 puan ile 15. sırada yer alıyor. Lig´de bu haftasonu milli maçlar nedeniyle maç oynanmazken, Kayserispor özellikle son 8 haftada aldığı kötü sonuçlar ile lig düşme korkusunu yakından hissediyor. Sarı-Kırmızılı temsilcimiz ligde oynadığı son 8 maçta sadece 2 beraberlik alırken, 6 yenilgi yaşadı. Bu kötü süreçte hanesine sadece 2 puan yazdırabilen temsilcimiz alması muhtemel 24 puandan 22´sini kaybetmiş oldu. En son ligin 18. haftasında kendi sahasında Osmanlıspor´u 1-0´lık sonuç ile mağlup eden temsilcimiz ardın sırası ile Torku Konyaspor ve Mersin İdman Yurdu´na 1-0, Trabzonspor´a 2-1 yenildi. Kendi sahasında Gaziantepspor ile 2-2 berabere kalan Kayserispor, Başakşehir´e 1-0, Gençlerbirliği´e 2-0 ve Fenerbahçe´ye 1-0 yenildi. Ligde oynadığı son maçta kendi sahasında Eskişehirspor ile golsüz berabere kalan Sarı-Kırmızılı takım milli maç arasının ardından deplasmanda Çaykur Rizespor ile karşılaşacak.

KADİR HAS´TA  2 PUAN

Kayerispor, Kadir Has Stadı´nda oynadığı son dört lig maçında sadece 2 puan alabildi. Ligin 22. haftasında Gaziantepspor ve 26. haftasında Eskişehirspor ile berabere kalan temsilcimiz, 20. haftada Mersin İdman Yurdu´na 1-0 yenilirken, 24. hafta oynadığı maçta ise Gençlerbirliği´ne 2-0 boyun eğdi.

DEPLASMANDA PUANSIZ

Kayserispor ligin son 8 haftasının 4´ünü deplasmanda geçirdi. Sarı-Kırmızılı takım bu deplasman maçlarının tamamanı kaybederek puan alamadı. Kayserispor son 4 deplasman maçında Fenerbahçe, Başakşehir, Trabzonspor ve Torku Konyaspor takımlarına mağlup oldu. Kayserispor deplasmanda oynadığı maçlarda sadece 2-1 yenildiği Trabzonspor maçında gol atabildi.

8 MAÇTA SADECE 3 GOL

Bu sezon Spor Toto Süper Lig´de geride kalan 26 hafta sonunda 18 takım arasında en az gol atan takım olan Kayserispor, son 8 haftada sadece 3 gol atabildi. Bu golleri iki maçta kaydeden Kayserispor 6 maçta ise gol kaydedemedi. Temsilcimiz buna karşılık ligde oynadığı son 8 maçta kalesinde tam 10 gol gördü. Geride kalan 26 hafta sonunda sadece 19 gol atabilen Kayserispor 20 gol barajını geçemeyen tek takım oldu ve ligin en az gol atan takamı oldu. (Erhan KAN)



Anahtar Kelimeler: İLAÇ GİBİ GELECEK