AR-GE PROJELERİNE KAYSERİ ŞEKER ÇALIŞANLARINDAN DESTEK

11.12.2015 09:53:48

Kayseri Şeker AR-GE Merkezinde yürütülen 13 proje çalışması dışında çalışanların da projelere katılımlarının sağlanması amacıyla önerilen projeleri ödüllendirildi.

Proje önerileri ve ödüle layık görülen projenin tanıtılması toplantısına Kayseri Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay , Kayseri Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu Başkan Turhan Özer, Başkan Vekili Atilla Yalçın Yönetim Kurulu Üyeleri Hurşit Dede, Abdulkadir Güneş, Niğmetullah Sevim, Halis Lektemur, Kayseri Şeker Fabrikası Genel Müdürü Levent Benli, Ar-Ge Birimi Yöneticileri ve çalışanlar katıldı. Toplantıda konuşan Kayseri Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay; Türkiye´de şeker sektörüne katkı sağlamak amacıyla özellikle verimlilik ve katma değeri artırmaya yönelik projelerin destek bulması ile sektörümüze önemli katkılar sağlamasını arzu ediyoruz. Bu projeler destek buldukça hayata geçecek ve patenti bize ait uygulamaları da beraberinde getireceğine dikkat çekerek; "Bildiğiniz gibi ARGE birimimiz 1 seneye yakın faaliyet gösteriyor. birimimiz yoğun bir şekilde çalışıyor. Kayseri de de, sektörde de yeni. Bu çalışmayı ilk defa gerçekleştirmek bize kısmet oldu. Bunu önemsediğimiz için teşebbüs ettik. Özellikle devletimiz son yıllarda bu konuya çok önem vermeye başladı. Türkiye´nin yeni icatlar konusunda dünyada geri kalmaması için önem vermeye başladılar. Bizde bu gelişmeye ilgisiz kalamazdık ve o çerçevede böyle bir teşebbüste bulunduk. Buradaki amacımız sadece devletin desteği değil icatta bulunmaktır. Yeni bir şeyler ortaya koymaktır. Sektörümüze, çiftçimize ve işletmemize katkı sağlamaktır. Biz bu işi hep beraber yapıyoruz. Bir ve beraber olursak anlamı var. Eğer bütün insanlarımızın fiziki gücünü, kabiliyetini ve hepsinden önemlisi beynini birleştirebilirsek o zaman bu güç tarif bile edilemez. Aslında ARGE´nin bize getireceği yeni uygulamalardan başka bizi birbirimize beyin olarak entegre edecek bir yapı oluşturması lazım. AR-GE bizi ortak akılda birleştirebilirse en büyük faydayı orada sağlayacaktır" diye konuştu.
Konuşmaların ardından solucan gübresi hakkında proje önerisi getiren Şerife Kaya´ya plaket ve bir adet cumhuriyet altını hediye edildi.